Szombaton Esztergomban került megrendezésre az U23-as válogató a Budapesten október végén megrendezésre kerülő világbajnokságra hét súlycsoportban. A ceglédiek a 60 kg-ban voltak érdekeltek, ahol a kiírás szerint Török Tamás volt a kiemelt mivel az év elején ő vívta ki a válogatottságot az Európa Bajnokságra. Ez azt jelentette, hogy először a kihívók küzdöttek meg a kihívás jogáért és a győztes mérkőzhetett a kiemelttel a válogatott mezért. Sajnos Tamás belázasodott így nem tudott indulni a versenyen, de ennek ellenére nem maradt ceglédi nélkül a súly kategória. Így a vállsérüléséből felépült Kecskeméti Krisztián küzdhetett meg a VB indulásért Vasasos ellenfelével. A mérkőzés elején Krisztián egy derékra támadásból vezetést szerzett és végig irányította a mérkőzést. Majd a második menet elején egy fej lefogásból két vállra fektette ellenfelét. Ezzel eldőlt, hogy az EB után szintén ceglédi versenyző indulhat a világbajnokságon 60 kg-ban, de ezúttal Török Tamás helyett Kecskeméti Krisztián képviseli hazánkat a hazai VB-én.

Ugyanezen a napon a diákok a felvidéki Gútán vettek részt egy meghívásos nemzetközi versenyen hét fővel. Az öt ország több mint száz versenyzőjét felvonultató viadalon a ceglédiek szép eredményeket értek el és hatan fel is állhattak a dobogóra a eredmény hirdetésénél. A ceglédiek végül a csapatverseny 5. helyén végeztek.


Eredmények

gyermek 27 kg  2.  Budai Milán

diák I.39 kg  3.  Budai Ferenc

44 kg  1.  Józsa Attila

57 kg  1.  Mizsei Ádám 3.  Csiszár Adrián 5.  Mizsei Milán

83 kg  1.  Pék Norbert


Vasárnap a kadetok kötöttfogásban mérték össze a tudásukat a bajnoki címekért Esztergomban. A 42 szakosztály 138 indulója között 4 ceglédi is szőnyegre lépett a bajnokságon, ahol végül egy bajnoki cím mellett egy ezüstérmet is begyűjtöttek a ceglédiek. A legjobban a 48 kg-ban induló Rafael Dániel szerepelt aki magabiztos birkózással hódította el a súlycsoportja bajnoki címét. A 45 kg-ban versenyző Török Olivér egy győzelem és egy vereség után a második helyen végzett és ezzel élete első bajnoki érmét vehette át az eredményhirdetésnél. 


Eredmények

45 kg  2.  Török Olivér

48 kg  1.  Rafael Dániel

-Pap Ferenc-

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .