Szombaton hideg, szeles időben versenyzett Győrben öt ország atlétikai serdülő válogatottja. A magyar csapaton kívül Csehország, Szlovákia, Horvátország és Szlovénia serdülő atlétái mérték össze tudásukat. A válogatott viadal csapatverseny volt, ahol egyénileg nem értékelték a versenyzőket, hanem a versenyszámokon elért helyezések alapján pontokat kaptak a csapatok, amelyeket a végén összegezve a legtöbb pontszámot kapott csapat nyerte meg a versenyt. Minden versenyszámban két versenyző képviselte az országát. Magasugrásban Luca mellett az eddigi legnagyobb magasugró vetélytársa a kecskeméti Barna Patrícia lett beválogatva, akivel most közösen kellett elvenni a kedvüket a vetélytársaknak.

Luca a magasugró versenyt nagyon magabiztosan kezdte, 167 cm-ig csak 2 hibát vétett , míg a vetélytársak menet közben sorra potyogtak ki. Már 150 cm fölött elkezdtek kiesni a többiek és a 164 cm-es magasságot már csak hárman ugrották át, Patrícia, Luca és egy Cseh lány. Ezután 167 cm-re emelték a lécet amit Luca az első ugrására átugrott , míg a többiek leverték. Ekkor már előre lehetett vetíteni Luca sikerét, ami be is bizonyosodott, mikor a többieknek a 3. ugrásukra sem sikerült átugraniuk ezt a magasságot. A verseny Lucának még ezután sem ért véget, mert a lécet 170 cm-re tették fel. Sajnos ezt nem sikerült átugornia, de két kiváló kísérlete így is volt, amikor a magasság megvolt és csak a sarkával verte le a lécet. Ez a jövőre nézve nagyon biztató, és bízunk benne hogy a jól megérdemelt őszi pihenő után frissen, kipihenten egy erős alapozás után már a jövő februári OB-n  ezt a magasságot is megfogja ugorni. Ezzel a versennyel véget ért a 2018. évi versenyszezon a serdülő atlétáknak, de a gyerekeknek lesz még a hétvégén egy versenyük Budapesten a „ Budapest bajnokság” amely minden évben a gyerek korosztály számára is az utolsó verseny.

-pézsé-

 

 

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .