Keszthelyi Luca serdülő Atlétikai Magyar Liga bajnok magasugrásban!

Szombaton a budapesti MTK atlétikai stadion adott otthont a 2. Atlétikai Serdülő Magyar Liga döntőt amelyet felnőtt atlétikai liga döntővel együtt rendeztek meg. Ez azért fontos a gyerekek részére, mert együtt versenyezhetnek olyan sztárokkal és példaképekkel mint Baji Balázs, Krizsán Xénia és Zsivótzky Farkas Györgyi, akiket most testközelből láthatnak versenyezni. A ligadöntő célja a versenyzők jelenlegi állapotának, formájának felmérése, tétje pedig a liga bajnoki cím mellett a serdülő válogatottba kerülés. 
Luca a nyári pihenő után négy hetes felkészülést követően vett részt a ligadöntőben ahol tizenkét versenyző versenyzett a liga bajnoki címért. Nehéz feladat állt előtte, le kellett győznie két olyan idősebb vetélytársat akik a júliusi OB-n jobbak voltak nála. Jól indult a verseny, 159 cm-nél már tízen kiestek, közülük az egyik potenciális Fradista vetélytárs Karkiss Léna is, így csak ketten maradtak versenyben a legnagyobb vetélytárs kecskeméti Barna Patríciával. A 159 cm magasság után 163 cm- re tették a lécet amelyet mindketten átugrottak . Ezután következett a 166 cm, amit Lucának a 3. kísérlete után sikerült átugrania míg Patríciának nem, így a győzelem már meglett, de a versenynek még nem lett vége. A léc ezután 170 cm-re lett téve – amit Luca már egyszer februárban átugrott – amely átugrása nagyon komoly teljesítményt jelentett volna, de sajnos ez most nem sikerült. Lucának két jó kísérlete volt a 170 cm- es magasságon amelyet – ha jobban hisz magában – akkor átvitte volna , de nem baj . A cél , az első hely teljesült , így Luca nagy lépést tett meg a serdülő válogatottba kerüléshez . 
Két hét múlva lesz még egy felmérő válogató verseny Székesfehérvárott , az országos csapatbajnokság amely eredményei után hirdetik ki a magyar serdülő válogatott keretét.  A válogatott versenye 5 ország részvételével a győri olimpiai stadionban lesz szeptember 29-én.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .