Az idén újra szerveződött a hét éve megszűnt ceglédi atlétikai szakosztály a Sagaku Sport Klubban. Az atléta edzővel Turjányi Tamással beszélgettünk erről.

Mikor és hol tartjátok az edzéseket ?

– Január közepétől indultak el az atlétikai edzések heti négy alkalommal. Hétfőn 15.00 órakor a Sagaku Sport Klubban, kedden 16.00 órakor , csütörtökön 18.00 órakor és  pénteken 16.00 órakor a Várkonyi iskola tornatermében. Március végétől a CVSE sport telepen fogunk edzeni. 

Milyen korosztályt és hány főt  vártok az edzésekre ?

– A korosztály az teljesen változó. A legfiatalabb tanítványunk 8 éves, vannak felnőtt sportolóink is, de mi főleg az általános iskola felső tagozatos korosztályra építünk. A fő célunk az, hogy agy működőképes stabil szakosztályt építsünk, ahol 20-25 állandó tagunk van. Nyártól a tehetségesebbekkel már versenyezni is fogunk. 

A megszűnés előtt szép sikereket értetek el. Most milyen számokkal készültök ?

A szakosztályunk 2005-ben szűnt meg érdeklődés és anyagi hiányok miatt. A kilencvenes években nagyon sikeresek voltunk, szép eredményeket értünk el. Voltak országos bajnokaink és serdülő, ifi, junior válogatott atlétáink. Jelenleg a rövid és hosszútáv futások mennek akadálytalanul, viszont az ugró és dobó számok közül nem mindegyikre tudunk készülni anyagi okok miatt, ugyanis hiányos az eszköz tárunk. Nincs magasugró állványunk szivaccsal, rúdugró dombunk és állványunk ezért csak a távolugrást tudjuk gyakorolni. A dobó számok közül a súlylökés és a gerely hajítás megy jelenleg. Diszkoszunk és kalapácsunk nincs. Mindenképpen szeretnénk 8-10 gátat vásárolni, mert ez a versenyszám nagyon népszerű.

A szakosztály várja az atlétikát szerető támogatókat !  

-pézsé-

ujra atletika

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here