Egy nem átlagos ceglédi fiút szeretnénk bemutatni a Ceglédi Sport oldalán. A még csak 10 éves Füle Simonról még sokat fogunk hallani a jövőben a nemzetközi sakk világából, ugyanis már most letette névjegyét a hazai megmérettetéseken. 

Simon 2006. augusztus 31-én született. A ceglédi Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola 3. osztályos tanulója. 6 évesen ismerkedett meg a sakktábla rejtelmeivel, s hamarosan mindennapos elfoglaltságává vált a játék. Első versenyeit Cegléden és Kecskeméten vívta, melyeket korcsoportjában rendszerint megnyert. Számos érem és kupa tulajdonosa. Szabadidejében úszik, focizik és kézilabdázik. 2014 októberétől az Aquaréna Kőbánya SC játékosa, 2015-től Budapesti Felnőtt- és Ifjúsági csapattag a Kőbánya SC színeiben. Év elejétől aktív tagja a Maróczy Géza Központi Sakk iskolának. Jelenlegi edzői és felkészítői: Sárosi Zoltán (Nemzetközi mester), Korpics Zsolt (FIDE mester), Vidéki Sándor (Nemzetközi mester), Szabó Krisztián (Nagymester)Jelenlegi ÉLŐ-pont: 1632

Eddig elért kiemelkedő eredményei:

Pest Megyei Diákolimpia 1.helyezett 2015, Országos Diákolimpia Döntő 2. helyezett 2015, Budapest Grand Prix 1.helyezett 2015, Polgár Sakkfesztivál 3. helyezett, Polgár Zsuzsa különdíjával 2015, Budapesti Regionális Sakkiskolával 3.helyezett az Országos Regionális csapatversenyen, továbbá Tábladíjas versenyző, Országos Gyermek Sakk Csapatbajnokság helyezett 2015, Budapest Ifjúsági Csapatbajnokság 3.helyezett 2016, Budapest Felnőtt Csapatbajnokság 2.helyezett 2016, Magyar Korcsoportos Bajnokság 3. helyezett 2016.

Simon beszámolt olvasóinknak a közeljövőbeni terveiről:

– Szeretnék továbbra is résztvenni a Maróczy Géza Központi Sakkiskolában havi egy hetes turnusban. A heti edzés számomat  3-ról legalább 5 alkalomra szeretném növelni hatékonyabb tanulás és tapasztalatszerzés céljából. A Magyar Korcsoportos Bajnokságon szeretnék dobogós helyezést elérni, ahonnan az 1-3. helyezettek egyenesen kijutnak az EB/VB nemzetközi versenyekre. Célom a Kőbánya SC játékosaként felsőbb bajnokságban szerepelni (NB.II) és szeretnék minél több FIDE OPEN versenyen résztvenni, ahol további élő pontokat tudok szerezni, mert a cél  2016. év végére az 1800-s ponthatár átlépése.

-pézsé-

Fule Simon 4 Fule Simon 1 Fule Simon Fule Simon 2 Fule Simon 3

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here