A labdarúgó NB II. 18. fordulójában a Soroksár látogat a Ceglédi VSE ideiglenes otthonába az albertirsai Ecsed László Sportcentrumba. A 13:00 órakor kezdődő találkozóról a cegledfoci.hu írt beharangozót:

Aktuális ellenfelünk tavaly bravúros eredményt ért el, szinte végig harcban volt a dobogóért, amiről végül lemaradtak és a negyedik helyen végeztek. Idén már kevésbé alakul jól a teljesítményük, 17 forduló után 21 ponttal a bajnokság 13. helyén állnak. Eddig a mérlegük 5 győzelem, 6 döntetlen és 6 vereség. Jól mutatja az előző szezon közti különbséget, hogy abban a kiírásban összesen 9 vereséget szenvedtek. Akkor az őszi szezon végén 3 vereség szerepelt a nevük mellett és vezették a tabellát.

A csapatban sok változás történt, a legfőbb talán az, hogy a tavaly 23 góllal az NB II gólkirályi címét megszerző soroksári támdó Lovrencsics Balázs a Ferencvárosba igazolt. Lovrencsics hiányát jól mutatja, hogy az előző szezonban 17 forduló után már 34 gólt szerzett a csapat, míg idén „csak” 16-ot. 

Lovrencsics Balázst leszámítva is nagy volt a mozgás a nyáron aktuális ellenfelünknél. Távozott például Bajzát a Nyíregyházába, illetve Sándor, Peszmeg és Szilágyi is, akik csapatunkhoz igazoltak. Rajtuk kívül távozott a szakmai stáb is, Lucsánszky Tamás vezetőedzővel az élen, szintén Nyíregyházára. A helyére a korábbi Fradi ikon, Lipcsei Péter került.

Soroksáron tehát új csapat épül, sok a Ferencvároshoz köthető fiatal játékossal és számunkra két ismerőssel Frőhlich Rolanddal és Albert Ádámmal. A csapat szereplése azonban kicsit csalóka, ugyanis több mérkőzésükön dominálni tudtak, több helyzetet alakítottak ki ellenfelüknél, de azok rendre kimaradnak, az ellenfelük pedig talál egy-két gólt ellenük. Tipikus ilyen mérkőzés volt a zalaegerszegi vendég szereplésük, amikor senki nem lepődhetett volna meg, ha négy-öt góllal legyőzik a hazai csapatot, még is a ZTE győzött, miután két helyzetéből, amiből az egyik pontrúgás volt, két gólt szerzett, míg a Sori egyet sem.

A sárga-feketék lendületes és kreatív játékáról sajnos közeli tapasztalatunk is van már, néhány hete a Magyar Kupában sima 4:0-s vereséget szenvedtünk tőlük Albertirsán. De ettől az eredménytől sem kell megijedni, ugyanis míg akkor a Soroksárnál több kezdő játékos is szerepet kapott, nálunk csak elvétve volt olyan játékos a pályán, aki bajnoki mérkőzésen a kezdőcsapatban kap helyet.

A vasárnapi tehát egy teljesen más mérkőzés lesz, várhatóan jó iramban, sok helyzettel és remélhetőleg sok szurkoló előtt. Látogassatok ki minél többen a mérkőzésre és szerezzük meg együtt a három pontot!

-fotó cegledfoci.hu-

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here