A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap a Szeged vendégeként Gyulán lépett pályára a Ceglédi VSE, ahonnan újabb értékes pontot sikerült rabolni. A találkozóról Fürjes Ádámot  mentő szállította kórházba, a részletek Kőházi Ádám tudósításában olvashatóak a Nemzeti Sport tudósítása után.

Nemzeti Sport:

SZEGED 2011 GROSICS AKADÉMIA–CEGLÉDI VSE 0–0

Gyula, Grosics Akadémia pályája, 250 néző. Vezette: Takács János (9) (Medovarszki János, Szilágyi Norbert)

SZEGED: Szántai – Áchim, Jagodics B., Mészáros – Corioan (Balogh, 72.), Farkas Aurél, Király, Zabari – Zádori (Andorka, 79.), Germán, Geiger (Lászka, 61.). Vezetőedző: Klausz László

CEGLÉD: Mursits – Fürjes (Asztalos, a szünetben), Albert I., Nánási, Preklet – Valkovszki (Tihanyi, 70.), Takács, Albert Á., Farkas András (Nagy S., a szünetben) – Peres, Szabó V. Vezetőedző: Miskei Attila

MESTERMÉRLEG

Klausz László: – A mérkőzés három pontját nem sikerült megszereznünk, bár a tabellán elfoglalt helyünk alapján ez elvárható lett volna. Ha azonban azt nézem, hogy nyolc napon belül három komoly mérkőzést kellett játszanunk, és több mint ezer kilométert utaznunk, akkor a mutatott teljesítményre nem panaszkodhatunk.

Miskei Attila: – Kiélezett, nagyon jó taktikus mérkőzést vívtunk. A Szeged egy nagyon jó csapat, de úgy gondolom, kicsit közelebb voltunk a győzelemhez. Ha Szántai nem véd olyan jól, pontokat is szerezhettünk volna.

Kőházi Ádám:

A Szeged 2011 ideiglenes otthonában nehéz mérkőzésre számítottunk és nem is okozott meglepetést a találkozó. A nagy szélben lejátszott összecsapás után elégedett lehet a csapat az egy ponttal.

Az ötödik percben egy nagy lehetőség adódott a hazai csapat előtt, de rossz megoldást választott a szegedi játékos, így a nagy lehetőségből nem lett komoly helyzet. Ez után a mezőnyben zajlott a játék, majd a 17. percben már sokan gólt láttak Albert Ádám lövése után, de a labda elment a jobb oldali kapufa mellett.

A folytatásban előttünk adódtak lehetőségek, majd a 34. percben a Szeged is nagy lehetőség kapujába került, de a hazaiak játékosa hiába állt tisztán a kapussal szemben, csúnyán eltörte a labdát. A félidő vége előtt sajnos egy szomorú dolog történt, Fürjes Ádám egy oldalvonal melletti szituációnál a földre esett és nagy fájdalmak között ott is maradt. Pár perccel később mentővel kórházba szállították, az első diagnózisok alapján szalagszakadás gyanújával, de pontosan csak pár nap múlva lehet megtudni az állapotáról. Ádámnak a teljes csapat és a szakmai stáb mielőbbi jobbulást kíván!

A második félidőben nagyjából hasonló volt a játék képe, mint az első félidőben, viszont több veszélyes lehetőségünk is volt, amiből több góllal kecsegtetett. Szabó lőtt először centikkel a kapu mellé, majd Peres nyargalt el a bal oldalon, befele húzta a labdát, ellőtte, de a kapus védett. A hazaiak kapusa a 73. percben mutatta be legnagyobb védését Albert Ádám lövésénél. Nemsokkal a vége előtt aztán Mursitsnak is bekellett mutatnia tudását, amikor ziccerben hárította a hazai támadó lövését.

A vége így 0:0-s döntetlen, ami a forduló többi eredményét figyelembe véve és a Szeged 2011 pozícióját is nézve jó eredménynek számít. Ha a helyzetek számát nézzük, akkor lehet bennünk egy kis hiányérzet.

-pézsé-

-fotó Kőházi Ádám-

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .