A labdarúgó Magyar Kupa 6. fordulójában Hatvanban lépett pályára, nyert és tovább jutott a Ceglédi VSE. Kőházi Ádám tudósítása:

Sajnos az idei szezonban még nem sikerült megszereznünk a győzelmet annak ellenére, hogy egy-két mérkőzésen nagyon közel álltunk hozzá. Ami a bajnokságban nem, az a Magyar Kupában egyből sikerült, az FC Hatvan csapatát tudtuk legyőzni 1:0-ra.

Új vezetőedzővel és győzelmi kényszerrel lépett pályára a csapat a megye I-es FC Hatvan ellen a Magyar Kupa 6. fordulójában. Nagy Tibor egy hete irányítja a csapat munkáját, de már a mérkőzés elején észrevehetőek voltak változások a csapat játékában. Birtokoltuk a labdát, fölényben játszottunk a 8-9 védekező szellemű játékossal felálló Hatvan ellen, de komoly helyzetik, lövésig nem jutottunk el.

Az első lövés a 22. percben ment a hazaiak kapuja felé, Nyilas lőtt 20-22 méterről, de fölé szállt a próbálkozás. A hazai csapat a 28. percben jutott el először veszélyesebb szituációban a kapunk elé, egy labdaszerzés után vezettek gyors ellentámadást, de szögletre mentett a védelmünk.

Innentől megélénkült a mérkőzés több helyzet adódott mindkét csapat előtt, Albert kétszer, Sigér egyszer próbálkozott a gólszerzéssel, de vagy a kapus védett, vagy mellé ment a lövés. A 41 percben aztán végre sikerült gólt szerezni, Oldal fejese után csúszott át a labda a kapus alatt.

A félidőben kettőt is cserélt Nagy Tibor, hosszú idő után újra pályára lépett tétmérkőzésen Majoros Szabolcs, aki Timári Norman helyére érkezett, valamint Csirmaz helyén Wild folytatta a mérkőzést. Nem sokkal a második félidő elkezdése után Wild adott be veszélyesen a jobb szélről, de mindenki előtt elsuhant a labda, pár momentummal később Sigér lőtt fölé.

Innentől kezdve viszont a hazai csapat mindent egy lapra tett fel, érkeztek a támadó szellemű játékosok és átálltak két csatáros játékra. Ennek meg is lett az eredménye, a mi játékunkban sajnos sok volt a pontatlanság, amikből veszélyes helyzeteket vezethetett a Hatvan. Tulipán nagy bravúrjai kellettek az eredmény megtartásához. Ennek ellenére az időközben csereként beállt Kitl eldönthette volna a mérkőzést, miután a 87. percben labdát szerzett, nem sok labdavezetés után lőtt, de a kapus védeni tudott. A szöglet után Albert fejelt volna a léc alá, ha nem tornázza ki a kapus a kapufa alól a labdát, majd pár perccel később Majoros tekerte el szépen a kapus mellett a labdát, de a kapufán csattant végül a játékszer.

Küzdelmes mérkőzés volt, mindkét csapatnak voltak nagy helyzetei, főleg a második félidőben, de Oldal Tibor góljával megszereztük első győzelmünket és ezzel továbbjutottunk a kupában, aminek a következő fordulójának a sorsolás pénteken lesz. Mindenképp meg kell emelni a kalapunkat a megye I-ben szerepelő FC Hatvan csapata ellen, akik kihozták magukból a maximumot és nagyszerűen küzdöttek az egész mérkőzés során.

Kezdőcsapat:
Tulipán – Rétyi, Nánási, Preklet, Farkas – Albert, Sigér – Csirmaz, Nyilas, Oldal – Timári

Cserék:
Csirmaz helyén Wild (’46. p.)
Timári helyén Majoros (’46. p.)
Oldal helyén Kitl (’64. p.)

Gól:
Oldal (’41. p.)

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .