Kedden délben sajtótájékoztatót tartott a Ceglédi VSE labdarúgó szakosztálya. A sajtótájékoztatón megjelent Ványi Zsolt ügyvezető, Varga Attila vezetőedző és Makrai László csapatkapitány, valamint bemutatásra kerültek az újonnan érkező játékosok is.

Ványi Zsolt ügyvezető elmondta, hogy örül, hogy mindössze csak egy villámlátogatást tett a Cegléd az NB III-ban és idén ismét ilyen jó csapatok ellen mérettetheti meg magát. Elmondta továbbá, hogy egy nehéz bajnokságra számít, mind a csapatok létszáma, mind pedig azok erőssége miatt. A keretben teljesen történtek változások, 11 új játékossal erősítették meg a felnőtt csapatot és 3 játékos került fel az U19-es együttesből.

Ványi Zsolt kiemelte, hogy örül, hogy egy korábbi utánpótlás játékosa, az U19-es válogatottban is megfordult Asztalos Dávid is a Cegléd csapatát erősíti a következő idényben.

Az ügyvezető kitért arra is, hogy a csapat Albertirsán fogja játszani hazai mérkőzéseit, ugyanis a Malomtó széli sporttelep nem kapta meg az NB II-es engedélyt. A szakosztály megteremtett minden olyan feltételt, amit az MLSZ megszabott az egyesület számára. Három éve egyébként utánpótlás válogatott mérkőzést is rendeztek az albertirsai pályán.

Újságírói kérdésre Ványi Zsolt az új létesítményről is szót ejtett. „Ez a legnagyobb problémánk, hogy még a közbeszerzés sincs kiírva. Igazából ezt a sajtótájékoztatót már jó lett volna úgy tartani, hogy ott ülünk kint a füvön, mert nincs lelátónk. Így terveztük az egész felkészülésünket, hogy konténer öltözőkben fognak öltözni a felnőtt és utánpótlás játékosaink. Sajnos, amíg nem zárul le a közbeszerzés, addig a bontást sem tudjuk elkezdeni.”

Varga Attila vezetőedző elmondta, hogy örül, hogy egy fiatal átlagéletkorú csapat jött létre a következő szezonra, de ez magában tartogatja, hogy sok játékos nem ízlelhette meg még az NB II légkörét. Ezért a legnagyobb kihívás az lesz, hogy a fiatal szabályt, hogyan tartja be a klub. A játékosok nincsenek hozzászokva a sorozatterheléshez, ennek ellenére már augusztustól szerda, vasárnap ritmusban kell játszania a csapatnak. Ez nem csak fizikálisan, de mentálisan is megfogja terhelni a csapatot. Erre igyekeztek felkészülni a szünetben.

Ezek tudatában külön örül, hogy sikerült úgy megerősíteni a csapatot, hogy szinte minden poszton két hasonló képességű játékost tud bevetni és így lesz lehetőség a rotációra.
Elmondása szerint van 3-5 csapat, aki a feljutásért fog küzdeni, az összes többi csapat a Cegléddel az élen, pedig a lehető legjobb helyezés eléréséért fog harcolni.

A vezetőedző után Makrai László csapatkapitányt a Békéscsaba elleni szezonkezdetről kérdezték az újságírók. Makrai szerint egy érdekes mérkőzés várható, hiszen egy NB I-ből kiesett és egy NB III-ból feljutó csapat játszik egymással, de pozitívnak értékeli a felkészülést és nyugodtan vág neki a csapat a bajnokságnak. A csapatkapitány elmondta, hogy a tavalyi évben sem volt gond az erőnléttel, szinte minden mérkőzésen tudtak dominálni és úgy érzi, hogy mind erőnlétileg, mind taktikailag tudtak fejlődni a felkészülés alatt, aminek köszönhetően bizakodva vágnak neki az NB II-nek.

Végül az új csapattársakról is kérdezték Makrai Lászlót, aki elmondta, hogy mivel sok éve benne van a sportágban, ennek köszönhetően valamilyen szinten mindenkit ismert már a pályáról, vagy a pálya széléről. A csapatkapitány szerint az új játékosok beilleszkedése sikeres volt, de ezt majd az éles mérkőzéseken nyújtott teljesítmény fogja eldönteni.

A csapat vasárnap 18 órakor kezdi meg az NB II-es szereplést a Békéscsaba ellen, az albertirsai Ecsedi László Sportcentrumban.

-Kőházi Ádám-

-fotó Takács Tamás-

CVSE sajtotajekoztato uj jatekosok CVSE sajtotajekoztato

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .