A labdarúgó NB II. 24. fordulójában Győrben lépett pályára a CVSE. Hatvan percig minden rendben volt, azután egy téves játékvezetői ítélet felborította a taktikát. Kőházi Ádám tudósítása:

Nagyon várták már a játékosok és a szakmai stáb is, hogy végre mérkőzést játsszon a csapat. Ennek megfelelően is kezdődött a mérkőzés, nagy elánnal estünk neki a találkozónak. Az első 10 percben három komoly helyzetünk is volt, a harmadik percben Hujber lőtt mellé, az ötödikben Asztalos lövése ment a kapufára, a kilencedikben pedig Szilágyi lőtte közelről a kapusba a labdát. Az első tíz perc után sem állt le a csapat, sokkal jobbak voltunk a Győrnél, akik kósza távoli lövésekkel tudtak csak próbálkozni, de ezektől nem ment fel Mursits pulzusa. A játékrész derekán ismét két ordító helyzet adódott előttünk, először Preklet löbbölte be a labdát a védők mögé, de a labda közel került a kapushoz, így hiába csúszott be Hujber és lőtte el a labdát, a kifutó kapusban elakadt. Percekkel később Albert fejelt közelről Nyilas szabadrúgása után, de ez a helyzet is kimaradt. Az utolsó 10-15 percben inkább a mezőnyben zajlott a játék, ugyan Asztalos úgy játszadozott a hazai védőkkel, mint az iskola udvaron szokás a felsősök és alsósok között, de itt már komoly lehetőséget nem tudtunk belőle kialakítani. Magabiztosan, nagy fölényben mehettünk be 45 perc után az öltözőbe.

A második félidő valamivel kiegyenlítettebben kezdődött, az első percekben egy veszélyes kontrát vezettek a hazaiak, de végül a beadás Mursitsé lett. Preklet aztán mindkét kapu előtt főszerepelt vállalt rövid időn belül. Először a győriek kapujára lőtte kapásból a labdát egy szöglet után, de centikkel fölé ment. Majd a mi kapunk előtt blokkolt nagyot a hazai támadó lövésénél. Nem sokkal később sajnos olyan dolog történt, ami teljesen megváltoztatta a mérkőzés képét. Egy beadásra vetődött ki Mursits, aki kiöklözte a labdát, de közben összeütközött a hazaiak játékosával. A játékvezető először kirúgást ítélt az eset után, de közben a hazai játékos nem kelt fel a földről. Látszott, hogy nagy a baj, mindenki sietve hívta az orvost, a gyúrót a pályára és mutatták a mentősöknek, hogy jöjjenek mielőbb. A játékost végül elvitte a mentő, nagyon reméljük, hogy mielőbb felgyógyul. A játékvezetők az eset alatt tanácskoztak és végül a kirúgást büntetőre változtatták. A megítélt büntetőt a láthatóan és érthetően nem jó lelki állapotban lévő Mursits kivédte, de a labda a győri játékos elé pattant vissza és másodszorra már a kapuba talált.  Az események és a büntető teljesen fejreállították a mérkőzés képét. Nem sokkal később a játékvezető és a partjelzője ismét nem értettek egyet, az egyik nekünk ítélt bedobást, a másik pedig az ellenfélnek. Az esetből aztán szabadrúgás lett a kapunktól nem messze, amit a kapuba rúgott a győri játékos. Kettő nullánál sem adta fel a csapat, de látszott, hogy nem mi vagyunk lelki fölényben, a Győr itt már jobban játszott, ennek ellenére egy nagyszerű támadás után szépíthettünk volna a 83. percben, de Sándor szép emelése a felsőlécen csattant. A 6 perc hosszabbításban aztán Mursitsal szembe került a hazai támadó, aki elakarta passzolni a labdát kapusunk mellett, de Mursits ezt is kivétte, de a labda ismét a Győrnél maradt, hiába a bravúr és másodszorra már nem hibázott a hazai labdarúgó. A vége 3:0 lett.

A Nemzeti sport tudósítása:

ETO FC GYŐR–CEGLÉDI VSE 3–0 (0–0)
Győr, ETO-Park, 450 néző. Vezette: Oláh Gábor (Lémon Oszkár, Aradi József)
GYŐR: Gyurákovics – Vadász, Koszó (Kovács K., 65.), Debreceni, Rokszin – Tajthy – Szabó L. (Beliczky, 85.), Magasföldi, Szánthó (Szatmári L., 88.), Zamostny – Daru. Vezetőedző: Szentes Lázár
CEGLÉD: Mursits – G. Bíró, Nánási, Preklet, Farkas A. – Damásdi, Albert I., Nyilas E. (Sándor I., 77.), Szilágyi P. (Peres, 77.) – Hujber, Asztalos (Kerekes, 80.). Vezetőedző: Klausz László

Gólszerző: Szánthó (1–0) a 67., Magasföldi (2–0) a 69., Beliczky (3–0) a 94. percben
MESTERMÉRLEG
Szentes Lázár: – A mérkőzés elején problémát jelentett a vendégek zárt, hatékony védekezése. Újra bebizonyosodott, mennyire fontos a rögzített játékhelyzetek pontos végrehajtása, az első gólunk előtt ugyanis Szánthó Regő tizenegyesét a kapus kivédte, még szerencse, hogy a visszapattanó labdát berúgta.
Klausz László: – Egyenlő partnerei voltunk az ETO-nak az első játékrészben, szünet után pedig téves játékvezetői döntést követően a tizenegyes miatt hátrányba kerültünk. Hátrányban már kitámadtunk…

-pézsé-

-fotó Béres Márton Kisalföld-

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .