A labdarúgó NB III. első fordulójában vasárnap délután a Ceglédi VSE hazai pályán fogadta az Eger SE csapatát. Kőházi Ádám tudósítása:

Sajnálatos gyászszünettel kezdődött a találkozó, ami Lukács Richárd szombaton elhunyt édesapjának szólt. Ricsi ennek ellenére vállalta a játékot és ott volt a kezdőcsapatban.

Jól kezdtük a mérkőzést, többet volt nálunk a labda, de látszódott az idegeskedés a csapaton, megakarták mutatni az első hazai meccsen, hogy mire képesek. A 10. percben jegyezhettük fel az első kapura lövést. Egy szöglet után Lukács lőtt fölé.

A folytatásban is mi kerültünk inkább a kapu elé, aminek pontrúgások voltak a következményei. A 18. percben egy szöglet után kipattant labdát Bodó vágott távolról a kapuba, ezzel meg is szereztük a vezetést. 1:0

A folytatásban már mindkét csapat előtt adódott lehetőség, de Tulipánnak nem kellett nagyobb védést bemutatnia. A félidőig így már nem is változott az eredmény.

A második játékrészre is jó szellemben jött ki a csapat, rögtön kiharcoltunk egy szögletet, majd nem sokkal később az 55. percben Lukács kapott egy nagy ívelést, amivel a kapuig szaladt, kicselezve a kapust, kicsit már kisodródva lőtt az üresen maradt kapuba. 2:0

A gólja után nem sokkal kisebb sérülés miatt le kellett cserélni a második gól szerzőjét, a helyére a 16 éves ceglédi Juhász András érkezett. A 66. percben aztán három gólosra növelhettük volna az előnyünket, Kovács nagy indítást kapott, ami után remekül centerezett, de Takács csak bevetődve érte el a labdát, a lövése így centikkel mellé ment.

A hátralévő időben is mi domináltunk, az Eger csak az esetleges hibáinkból tudott veszélyt teremteni. Mentünk előre a további gólokért, ami végül a 90. percben jött össze egy ragyogó támadás után, amit végül Markó fejezett be. 3:0

Remekül kezdte a csapat az új szezont, bízunk a hasonló folytatásban. Hajrá Cegléd!

Kezdőcsapat:
Tulipán – Bagó, Bodó, Szász, Pesti – G. Bíró, Markó – Kovács, Takács, Szilágyi – Lukács

Cserék:
Lukács helyett Juhász (’60.)
Kovács helyett Katona (’89)
Szilágy helyett Cseh (’92.)

Gólok:
Bodó (’19.)
Lukács (’56.)
Markó (’90.)

-fotó CVSE labdarúgás-

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here