Május 7-én  szombaton lezajlott az első Mini EB Cegléd elnevezésű amatőr kispályás labdarúgó torna a Malomtó széli sporttelepen. Kőházi Ádám főszervező beszámolója:

A Mini EB Cegléd megrendezéséről 2015 őszén döntöttünk közösen Jezerniczky Attilával, a város sportkoordinátorával és a Pest Megyei Szabadidősport Szövetség ügyvezető elnökével. Azóta eltelt több mint fél év, sok munkával, szervezéssel, mire végre elérkezett a várva várt nap. A Ceglédi Dühöngő Bajnokságnál megszokott, hogy ha nem is minden szombaton, de a nyitó és záró napon mindig esik az eső, talán ennek is köszönhető, hogy a Mini EB napján napfényes reggelre ébredtünk. Kiérdemeltük…

Reggel hét órától egy 25 fő önkéntesből álló stáb várta a csapatokat a CVSE labdarúgó központjában, amit a Ceglédi Sportcsarnok Kft. biztosított a rendezvény részére, amit ezúton is köszönünk nekik! A reggeli regisztrációnál csinos hölgyek várták a focizni vágyó urakat (és hölgyet!), ahol átadásra kerültek a sorsolásnak megfelelően képviselt EB résztvevő nemzet mezei is.  

A rendezvényt Földi László országgyűlési képviselő nyitotta meg, majd a lebonyolítással kapcsolatos tudnivalók ismertetése után elkezdődtek a mérkőzések. Impozáns volt a hat pályán egyszerre focizó és a következő mérkőzésükre készülő csapatok látványa. A rendezvény területét teljesen megtöltötte a 168 labdarúgó. A délelőtti csoportküzdelmek tétje az volt, hogy melyik 16 csapat jut tovább az egyenes kieséses szakaszba. Délelőtt 11 órára elbúcsúztunk Ausztria, Portugália, Franciaország, Ukrajna, Oroszország, Csehország, Horvátország és Svédország együtteseitől. A magyar válogatott tehát továbbjutott csoportjából. Ezt az eredményt elfogadnánk a nyári franciaországi Európa-bajnokságon is.

Az egyenes kieséses szakaszban négy pályán folytatódtak a küzdelmek egy mérkőzés végződött döntetlenre, ahol Magyarország verte Angliát. A magyar csapatot egyébként csak a későbbi harmadik helyezett Svájc tudta megállítani a legjobb nyolc között. Hasonlóan eredményes szereplést kívánunk Gera Zoliéknak is.

A legjobb négy közé két budapesti, egy szolnoki és egy ceglédi csapat került be. Románia Izlanddal, Észak-Írország pedig Svájccal mérkőzött meg a döntőbe jutásért. Izland a kissé megfáradt Románokat 3:0-val küldte a bronzmérkőzésre, míg Észak-Írország nagy csatában 1:0-ra győzte le Svájcot. Így ceglédi csapatért szoríthattunk a döntőben. Romániáról egyébként el kell mondani, hogy a fáradtságuk, ami a harmadik helyért vívott mérkőzésen is meglátszott, nem véletlen, ugyanis a legkeményebb csoportból jutottak tovább. Románia, Albánia és Franciaország egyaránt 3-3 ponttal rendelkezett, igazi halálcsoport volt tehát az „A” jelű quartett. A bronzmérkőzést Svájc (Kamino Kupa) nyerte 4:2-re, a döntőt pedig az egész nap folyamán kiemelkedően és látványosan futballozó Izland (Meglepetés), 4:1 arányban megverve az Észak-Ír (IPA Cegléd) csapatot.

A Mini EB Cegléd megnyeréséért járó serleget Takáts László Cegléd város polgármestere adta át Izland csapatkapitányának. Különdíjat kapott a gólkirály (Bita Mátyás – Svájc / Kamino Kupa) – 11 gól) és a legjobb kapus (Viszkok Csaba – Észak-Írország / IPA Cegléd). A tornán résztvevő minden csapat a nevezési csomag mellett emléklapot és emlékérmet vehetett át a szervezőktől.

Az egésznapos rendezvény során jó hangulat uralkodott a pályákon és pályák környékén. A mérkőzések jó iramúak, látványosak, néha kicsit kemények voltak, de hát ez a futball! Jó volt látni, ahogy a pályák mellett gyerekek szurkoltak a csapatoknak, illetve rúgták a bőrt az épp szabad kapukra. Reméljük, hogy ez a rendezvény is segítette őket abban, hogy a sport irányába forduljanak, vagy megerősítette sport iránti szenvedélyüket.

Az érdeklődők, hozzátartozók, vagy éppen a pihenő játékosok a Kis Méhecske kifőzde büféjében tölthették fel magukat, szendviccsel, csokival üdítővel, vagy sörrel, de délben finom meleg tárkonyos raguleves is készült. Jól érezte magát tehát játékos, kísérő, szurkoló, támogató és szervező, azaz a közel 250 ember, aki a Malomtó szélen töltötte a szombati napot.

A szervezők köszönik a támogatást Cegléd Város Önkormányzatának, a Pekriq Kft-nek, az ST-Mobilenak (Renault Cegléd), a Generali Biztosítónak, a Kis Méhecske Kifőzdének, a Bau-Trans Kft-nek, a Pákozdi Húsnak, a Flash-netnek, a Ceglédi Sportcsarnok Kft-nek, az Oázis Kertészetnek, a Cegléd Rádiónak, a Ceglédi Városi Televíziónak, az Info Ceglédnek, a Jezer Vízitúráknak, a CPC Mediának és a TS Integrálnak.

A Mini EB Cegléd 2016 helyezett csapatai:

  1. helyezett: Izland – Meglepetés
  2. helyezett: Észak-Írország – IPA Cegléd
  3. helyezett: Svájc – Kamino Kupa
  4. helyezett: Románia – Hollywood FC

További résztvevő csapatok nem az elért helyezési sorrenendben:

Franciaország – Számít?!

Albánia – Jazz Cafe

Anglia – Astra

Wales – Nyerőmű SE

Szlovákia – Kiss Fan Club

Oroszország – Infidels

Portugália – Újváros Tigrisei

Írország – Gépállat SE

Magyarország – Kedvencek

Ausztria – Árpád FC.

Svédország – Csütörtök FC.

Olaszország – Májer München

Belgium – Bombers

Törökország – Latin Lovers

Ukrajna – Drink Team

Spanyolország – Vinyo Team

Lengyelország – Mundiale

Németország – Asztalon Villa

Csehország – Alfa

Horvátország – Mixer

Mini Eb

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .