Remek szezont zár a Ceglédi VSE U14 labdarúgó csapata. Bajnokként végeztek az NB II-ben és néhány napja a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Sportigazgatósága nekik ítélte a 2016-os év legjobb Pest megyei utánpótláscsapata díjat. A siker sztorinak még nincs vége, hiszen bajnokként jogosultak osztályozó meccseket játszani az NB I-be kerülés kivívásáért is. Az oda-vissza vágó mérkőzés első találkozóját 13-án kedden 17:00 órakor hazai pályán játssza a csapat, a Malomtó szélen fogadják a Grosics Akadémiát. Ványi Zsolt edzőt kerestük fel kérdéseinkkel:

Gratulálunk a bajnoki címhez és a szövetségi elismeréshez! Túl vagytok már a ünnepléseken?

-Az elmúlt két hétben volt ünneplésben részünk az biztos. Sajnos az utolsó mérkőzésünkre nem jött el az ellenfél, így az elmaradt, hogy a szurkolók és a szülők előtt rendezhessünk egy fiesztát. Már többször mondtam, milyen remek a szülői közösség, hát most is kitettek magukért. Átérezték, hogy milyen élménytől fosztott meg bennünket az ellenfelünk, így az egyik edzésen megleptek bennünket. Fantasztikus élmény volt! A hab a tortán az éremosztó volt, ahol az utolsó felnőtt mérkőzés szünetében több száz ember előtt akasztották az érmet a gyerekek nyakába.

Kedden ismét nagy feladat előtt álltok. Milyen az ellenfél, van esély a továbbjutáshoz?

-A másodosztályú bajnokok közül  osztályozó mérkőzéseket játszva kerül ki az a két csapat, akik felkerülnek az első osztályba. Mi a Grosics Akadémiát kaptuk, velük mérkőzünk kedden itthon 17 órától, majd pénteken  Gyulán 11 órakor.  Az biztos, hogy kaphattunk volna könnyebb ellenfelet is. Meggyőző fölénnyel, nagyon sok rúgott és kevés kapott góllal nyerték a bajnokságot, de úgy gondolom, nem ez nem számít. Mi is magabiztosan nyertünk, bajnokok lettünk, ami még fontosabb a legtöbb srác hatalmasat fejlődött ebben az évben. Büszke vagyok rájuk és az is maradok bármi is lesz az eredmény. Természetesen, ha már eljutottunk idáig mindent megteszünk azért, hogy jó eredményt érjünk el.

Hogyan készültök a mérkőzésekre, izgulnak a gyerekek?

-Napozunk, strandolunk… De komolyra fordítva a szót, semmi különleges nincs, talán csak az miatt hogy kedden játszunk, edzettünk vasárnap is. Nagyon nincs értelme már „agyonvágni” őket. A gyerekeket már eléggé kizsigerli ekkorra az iskola. Évvége, dolgozatok, ballagások stb. Mi nem akadémia vagyunk, ahol mindent alá lehet rendelni a focinak. Hogy izgulnak e? Aki azt mondja, hogy nem az füllent. Kell egy egészséges drukk, egy feszült várakozás a meccs miatt, ami a pályán már el fog múlni.   

-pézsé-

-fotó infocegled.hu-

 

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .