Szabó Attilával készítettünk riportot, aki igencsak aktív szereplője  Cegléd sportéletének. A Restart CVSE Labdarúgó Szakosztály Technikai Vezetője, a Pákozdi Hús Kupa szervezője és lebonyolítója, a városi teke bajnokságban játszik és kispályás labdarúgó játékvezető.

– Igazából fiatal koromtól kezdve a sport mindig az életem része volt. Nagyon sokáig aktívan sportoltam is kispályás labdarúgásban. A rendőrség színeiben volt egy remek csapatunk, akikkel háromszor is sikerült megnyerni a városi kispályás bajnokságot. Sajnos egy sérülés meggátolt abban, hogy tovább játszhassam. Mindig éreztem magamban egy szervező képességet, amit ezután tudtam kamatoztatni és úgy érzem, hogy Cegléd Város labdarúgása tud profitálni a munkámból.

Mióta vagy technikai vezetője a ceglédi labdarúgó utánpótlásnak ?

– 2010 nyarán győzött meg Ványi Zsolt arról, hogy legyek technikai vezető, mert szükségük van egy olyan személyre, aki jó a szervezésben. Örömmel vettem a felkérést. Amikor odakerültem 130 igazolt labdarúgó volt az utánpótlásban. Mára sokat nőtt ez a szám.  180 igazolt és  plusz 40 gyermek látogatja hétről-hétre az edzéseket.

Ez nem kis munka. Te foglalkozol a mezektől kezdve az igazolásokig  mindennel ?

– Igen, elég szerteágazó a feladatom. A versenyeztetés, az új szerelések beszerzése, a verseny programok egyeztetése, téli szezonban a felkészülési tornákon való részvétel. Két hét múlva rendezzük az Elekes József Emlék Tornát, melyen négy korosztályban 32 csapat fog játszani a Városi Sportcsarnokban.  

Melyik csapatban tekézel ?

– Ez egy baráti társaságként indult négy évvel ezelőtt. Mindig bennem volt a győzni akarás, ezért megbíztak a társaim, hogy irányítsam a brigádot. Premier Ablak néven szerepelünk a városi amatőr teke bajnokságban, ahol  16 induló csapat között a 8-9. helyen állunk.

Hogyan kerültél a Pákozdi Hús Kupa élére ?

– Amikor abbahagytam az aktív sportolást, akkor vettem át Silye Józseftől a Pákozdi Hús Kupa és a salakos kispályás bajnokság szervezését. 2007-ben  letettem a stafétabotot, nem vettem részt a rendezésben, de három év múlva újra visszatértem a kispályás focihoz. A Pákozdi családnak sokat köszönhetek, de úgy gondolom, hogy én is megszolgáltam az ő elvárásaikat. Az idei évben 16. alkalommal rendezem a Pákozdi Hús kupát 12 csapat résztvételével .

A bevezetőben felsoroltakon kívül még sport tudósításokat írsz, tabellákat és góllövő listákat vezetsz és küldöd a médiáknak naprakészen. Honnan van ennyi energiád ?

– A koromnál fogva az energiának meg kell lenni. A sportot szeretem, tehát ez a két összetevő  megvan, de ehhez kell egy nyugodt, biztos családi háttér, amelyet a feleségem biztosít számomra. Sok hóbortomat elnézi és amikor engedi az ideje, még el is jön néhány sport rendezvényre. Ahhoz, hogy minden zökkenőmentes legyen, ő sok mindent biztosít nekem.

-pézsé-

a juniálison 2012-ben - foto restart cvse web-
a juniálison 2012-ben – foto restart cvse web-

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here