A labdarúgó NB II. 24. fordulójában 18-án vasárnap 15:00 órakor ideiglenes pályáján Albertirsán fogadja a ZTE FC-t  a Ceglédi VSE.  A vendégek a 15. helyen állnak 26 ponttal, igencsak közel a kiesést jelentő helyeken tartózkodó 22 pontos gárdákhoz, míg a Cegléd a tabella 9. helyét foglalja el 33 ponttal úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott az előtte álló 36 pontos 4.-6. helyen állóknál. A házigazdák papírforma szerint tehát esélyesebbek a győzelemre, mégsem lesz ez olyan sima meccs. A cegledfoci.hu esélylatolgatása:

A ZTE FC a 2017-es évet kieső helyen zárta, jelenleg a Merkantil Bank Liga 15. helyén tanyázik, 26 megszerzett ponttal.  Az eddigi 23 mérkőzésükön 7 győzelmet szereztek, 5 találkozó döntetlennel zárult és 11 alkalommal vereséget szenvedtek. A gólkülönbségük -11, és mindössze 4 pontra vannak a már kieső helyen álló Szeged 2011 előtt. Minden bizonnyal nem ilyen szereplést reméltek a Zala megyei csapatnál. A kék-fehér csapat idegenben az ötödik legkevesebb pontot szerezte és ami érdekesség még, hogy nem játszottak döntetlent. Vendégszerepléseik során 3 győzelem és 8 vereség a mérlegük. Az eddigi mérkőzések során összesen 25 gólt szereztek, ebből Vernes és Babati ketten jegyeznek 13 találatot.  Érdekesség, hogy csupán két csapat kapott több gólt, mint a ZTE, pedig egy igazán rutinos hálóőr Szappanos Péter állt a kapuban. Szappanos a télen a hírek szerint nem akarta meghosszabbítani a nyáron lejáró szerződését, így új kapus Kovács Zoltán érkezett Újpestről. Ő védte már a Zalaegerszeg kapuját a Kisvárda és a Csákvár elleni mérkőzéseken is. A kapus mellett egy új belső védőt is igazolt a ZTE, a korábban a válogatottban is megforduló Devecseri Szilárd érkezése komoly erősítést jelenthet a védelemnek. Hogy a Zalaegerszeg az erősítések ellenére még nem állt össze teljesen, azt mi sem jelzi jobban, hogy hazai pályán az NB I-be tartó Kisvárdát letudták győzni, majd szintén hazai pályán kikaptak a jelenleg kieső helyen álló Csákvártól. Nehéz mérkőzés vár tehát ránk az eredményei alapján kiszámíthatatlan Zalaegerszeg elleni mérkőzésen, akik mindent megfognak tenni, hogy minél előbb és minél jobban elkerüljenek a kiesőzónától. A mérkőzésen ráadásul nem számíthatunk Nyilas Elekre, aki összeszedte ötödik sárgalapját és Preklet Csabára, akinek eltört a kulcscsontja a Győr elleni mérkőzésen.
Legutóbbi találkozónkon Zalaegerszegen 2:0-s vereséget szenvedtünk, tavaly tavasszal hazai pályán pedig 3:2-re legyőztük a kék-fehér csapatot.

-pézsé-

-fotó Ceglédi Vse.Labdarúgás-

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here