31-én vasárnap 18:00 órakor megkezdi az NB II-es pontvadászatot a Ceglédi VSE labdarúgó csapata. Hazai pályán, Albertirsán (Ecsed László Sportcentrum Vágóhíd u.)  kezd a Cegléd az ellen a Békéscsaba ellen, aki tavaly még az NB I-ben vitézkedett, így egy éve még két osztály különbség volt a két csapat ellen. Varga Attila vezetőedzőt kerestük fel kérdéseinkkel. Nem gyenge csapat ellen kell újra pályára lépni az NB II-ben. Mire számítasz a Békéscsaba ellen?

– A Békéscsaba az egyik favorit a feljutásért vívott harcban. Mindenképpen ők a mérkőzés esélyesei, hiába játszunk mi hazai pályán, mert ahogy mondtad is, tavaly még két osztály különbség volt a két csapat között. Megpróbáltuk a csapatot annyira felkészíteni, hogy elhiggyék, teljesen mindegy, ki az ellenfél. Van esélyünk nyerni, amit el kell hinnie a csapatnak, mert ha nem, akkor feleslegesen lépünk pályára. 

Remek eredményeket értetek el a felkészülési mérkőzéseken. Képes ilyen teljesítményre a csapat a Békéscsaba ellen is?

– Nem vagyunk teljesen készen, mert öt hét alatt ennyi új játékossal egy új játékrendszert nem lehet megvalósítani. A játékosok nagyon becsületesen dolgoznak és azt látom rajtuk, hogy várják már a megmérettetést. Nem mi vagyunk az esélyesek a Csaba ellen, de mindent megteszünk azért, hogy pontot, vagy pontokat raboljunk az első fordulóban. 

A szezon összes hazai meccsét Albertirsán kell játszani a ceglédi stadion felújítás miatt. Mit üzennél a szurkolóknak, hogy utazzanak néhány kilométert és buzdítsák a csapatot Albertirsán is?

– Az NB III utolsó heteiben már látszott, hogy a szurkolók szerint is egy szerethető csapat jött össze és nem csak az eredmények miatt, hanem a hozzáállást és a városért tett teljesítményt is igazolva, visszatértek a nézők, akik szép számmal kilátogattak a meccseinkre. Ezúttal is szeretném megköszönni nekik, mert mindig sokat jelent egy csapatnak, ha támogatják a szurkolók. Nagyon nehéz nekünk, hogy a hazai meccsekre is utaznunk kell, ezért óriási szükség van arra, hogy minél többen átjöjjenek és támogassanak minket akár hangosan, akár csak a jelenlétükkel is.

Albertirsai stadion az alábbi link térképén:

http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/1671/terkep-megkozelites

-pézsé-

 Varga Attila

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here