A férfi kosárlabda NB I/B zöld csoportjának 13. fordulójában pénteken a Hódmezővásárhely csapatát fogadta a Ceglédi KE a szolnoki Tiszavirág Arénában, ahol a Cegléd az utolsó percekben tudta kicsikarni a győzelmet. A CKE tudósítása:

Mészáros Máté még a Nagykőrös elleni Hepp- kupa meccsen szedett össze egy kisebb sérülést, nem kockáztatott Honti Viktor, csak civilben foglalt helyet a kispadon.
Egész héten ellenfelünket elemeztük, becsülettel felkészültünk a játékukból.
Az első percek tapogatózással teltek, keresték a fogást egymáson a csapatok.
Nárai két remekbeszabott támadás után is zsákolt, úgy nézett ki, hogy sikerül a magassági fölényünket érvényesíteni. A viharsarki csapat azonban nem adta fel, egyértelmű győzelmi szándékkal érkeztek eddig bevehetetlen várunkba. Megállás nélkül forgatta csapatát Tóth Tamás, hatalmas lelkesédessel szálltak be a cserepadról is játékosai.
Az akarással hazai oldalon sem volt baj, csak sajnos rengeteg hiba illetve pontatlanság csúszott a játékba. Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik sem tudott jelentősen ellépni a másiktól, a szünetre 5 pontos vendégelőnnyel mehettek pihenőre a játékosok.

A második félidő könyörtelen küzdelmet hozott, nem adta magát a Vásárhely és a fáradtságnak sem volt jele rajtuk. A negyedik negyedben huszáros hajrát indított a hazai együttes, az addig mélyen tudása alatt játszó Hegedűs összeszedte magát és a pálya mindkét oldalán döntő faktorrá tudott válni. Mikor Tóth nagyjából kilenc méterről is betalált védővel a nyakában, talán akkor szakadt át a gát a csapatban és egy emberként ugrott talpra a kispad minden tagja. A legvégén Hegedűs szedett le egy védőlepattanót, odaütöttek neki, és egy pontos hazai előnynél dobhatott két büntetőt, az elsőt sikerült érvényesíteni, a második sajnos kimaradt, de a vendégek már nem tudtak betalálni az ellentámadásból. Így, ha nem is a legszebb, legjobb játékunkkal de emberfelettit küzdve sikerült otthon tartani a 2 pontot.

CKE – VÁSÁRHELYI KS 72 – 70 (21-20, 8-14, 20-16, 23-20)

Honti Viktor a CKE edzője: -Megnehezítettük magunknak a mérkőzést, nem megfelelő koncentrációval kezdtük a találkozót és nagyon nehezen a negyedik negyedre sikerült megfelel fordulatra felpörögni. A Vásárhely megérezte a lehetőséget és nagyon agilisen játszott, remekül élt a helyzettel. Gratulálok nekik, mert jó játék is párosult mellé. Az akarattal nálunk sem volt probléma és a végére kiküzdöttük a győzelmet. Tanulnunk kell ebből, hogy máskor ne legyen ilyen meleg a „pite”, mert másképp is alakulhatott volna. Értékes győzelmet arattunk!

-pézsé-

-fotó CKE-

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here