Az NB I A női kosárlabda bajnokság 17. fordulójában hazai pályán játszik rangadót a Cekk. A Vasas elleni mérkőzésről  Filipowicz Krzysztofot a CEKK elnökét kérdeztük.

Először is gratulálunk a Pécs elleni bravúr győzelemhez !

– Abszulút nem voltunk esélyesek Pécsen. Ők nem csak a Magyar bajnokságban jók, hanem az Adria Ligában is jól szerepelnek. Két Amerikai, Magyar válogatottak és Euróligás játékosaik vannak. Mindenhol azt mondják, hogy ez a szezon bomba meglepetése volt. Nálunk érik a csapat, remélem, hogy meccsről-meccsre jobbak leszünk.

Most egy rangadó következik, itthon fogadjátok a Vasast. Mire számíthatnak a szurkolók ?

– Ezen a meccsen mi papíron jobbak vagyunk, de ne felejtsük el, hogy a Vasas jól képzett játékosokból áll.  Én hiszek abban, hogy nyerünk. A Vasas csapatjáték elemzése és a mi csapat összeérésünk nekünk fog kamatozni. Hinnünk kell magunkban és nyerni fogunk.

A bajnoki helyezés szempontjából mennyire fontos ez a győzelem ?

– Az alapszakaszban még két mérkőzésünk van. Ha megverjük a Vasast és a Szekszárdot legalább 3 ponttal, akkor még hetedikek is lehetünk. A mostani kiírás szerint azonban csak pszichikailag van jelentősége, mert az alapszakasz után gyakorlatilag még egy alapszakaszt játszunk és csak azután következik az „igazi” rájátszás, ahol a tabella 8 – 9 helyezettjei némi túlzással még bajnokok is lehetnek.

A mérkőzés január 12-én szombaton 17.00 órakor kerül megrendezésre Cegléd Városi Sportcsarnokban.  A belépés Díjtalan !

-pézsé-

cekk vs vasas

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here