Május harmadik hétvégéjén Gyomaendrődön, a Varga Lajos Sportcsarnokban gyűlt össze a diák I-es korcsoport színe, java. A korosztály idei országos bajnokságára 14 súlycsoportban összesen 261 birkózópalánta kvalifikálta magát a Békés megyei döntőre. A tizennégy aranyérmen kilenc szakosztály osztozott. Duplázni tudott az ESMTK, a Csepel, a Cegléd, a Diósgyőr és a Ferencváros is, míg egy-egy első helyezést zsebelt be a Soltvadkert, a Vasas, a Jászberényi és az Orosháza.  A Ceglédi VSE nyolc fővel képviseltette magát ebben a korosztályban. Ceglédi szempontból remekül sikerült a verseny, mivel két bajnoki cím mellett három bronzérmet is gyűjtöttek amivel a csapatverseny harmadik helyén végzett Cegléd csapata.
A bajnoki címeket a Mizsei testvérek Milán és Ádám az 50 illetve 54 kg-ban hódította el kötöttfogás után ezúttal szabadfogásban is. Milán négy, Ádám pedig öt győzelmet követően. Mind a ketten magabiztos birkózást bemutatva nagy fölénnyel múlták felül az ellenfeleiket technikai tussal vagy két vállas győzelemmel úgy, hogy ellenfeleik egyetlen akció pontot sem tudtak végre hajtani rajtuk az egész bajnokság során. A bronzérmeket a 38 kg-ban Józsa Attila négy győzelem egy vereség, Csiszár Adrián az 58 kg-ban három győzelem egy vereség, valamint Pék Norbert a 76 kg-ban három győzelem és egy vereséget követően szerezte meg.  A megszerzett öt éremmel a ceglédiek a csapatverseny harmadik helyén végeztek az ESMTK és FTC csapatai mögött.


Eredmények

42 kg  3.  Jőzsa Attila

50 kg  1.  Mizsei Milán

54 kg  1.  Mizsei Ádám

58 kg  3.  Csiszár Adrián

76 kg  3.  Pék Norbert


Csapatverseny

1.  ESMTK

2.  FTC

3.  Cegléd

-Pap Ferenc-

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .