Május 28-29-én rendezték a serdülő Európa-bajnokság kötöttfogású küzdelmeit Szófiában. A kötöttfogású válogatottban a ceglédi Józsa Attila is szőnyegre lépett az 57 kg-ban. Attila remekül kezdett, holland és román ellenfeleit egyaránt technika tussal 8-0 és 9-0-ra múlta felül. Az elődöntőben orosz versenyző következett, ahol Attila szintén jól kezdett és az első menet végén 3-1-re vezetett. A második menetben az orosz taktikát változtatott és többször ki tudta tolni a küzdőtérről Attilát és így 8-3-ra fordítani tudott. Ezzel az orosz versenyző jutott a döntőbe és Attila másnap a bronzéremért birkózhatott. Az érem csatában azeri versenyzőt búcsúztató izraeli versenyző következett. Attila nagyszerű birkózást bemutatva egy perc alatt technikai tussal 8-0-ra győzte le vetélytársát. Ezzel megszerezte első világversenyen begyűjtött érmét.

Ezen a hétvégén a juniorok is szőnyegre léptek Dorogon a 10. Fekete Gyémánt Kupán a válogatottságért, mind a három szakágban. A ceglédi birkózók közül öten próbáltak szerencsét.  Mizsei Evelin a  68 kg-ban a súlycsoportja élén végzett és így a dortmundi Európa-bajnokságon képviselheti hazánk színeit. A ceglédiek közül még ketten végeztek pontszerző helyen a szabadfogásban. Brunner Bence 74 kg-ban, Brunner Balázs pedig 125 kg-ban végzett a 4. helyen.

Eredmények

női

68 kg  1.  Mizsei Evelin

szabadfogás férfi

74 kg   4.  Brunner Bence

125 kg 4.  Brunner Balázs

-Pap Ferenc-

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .