A budapesti birkózó-világbajnokságot követő első hazai verseny a 2018. évi junior kötöttfogású országos bajnokság volt, amit az ESMTK Birkózó Szakosztálya rendezett meg a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnokban szombaton.  A Ceglédi VSE TS Integral 10 fővel vett részt a bajnokságon és ezzel a ceglédiek indították a legtöbb versenyzőt ebben a korosztályban. A CVSE birkózói remekül szerepeltek, mivel a tíz bajnoki címből kettő Ceglédre került és ez mellett három ezüst és kettő bronzérmet, valamint három negyedik helyet is begyűjtöttek és így mindannyian a helyezettek között végeztek. 
A két bajnoki címet Kecskeméti Krisztián 60 kg-ban és Kecskeméti Ferenc 63 kg-ban szerezte meg. 60 kg-ban házi döntő volt, mivel a súlycsoport bajnoki címe Török Tamás és Krisztián között dőlt el. A felnőtt OB-én még Tamás tudott győzni, de ezúttal Krisztián örülhetett, mivel egy pontozásos győzelmet követően megszerezte a súlycsoport bajnoki címét.
Kecskeméti Ferenc egy váll sérülés és műtét után először lépett szőnyegre hazai versenyen. A visszatérése nagyszerűen sikerült, ugyanis négy győzelmet követően megszerezte a 63 kg bajnoki címét. 
Döntőbe jutott még az 55 kg-ban Kecskeméti Dávid két győzelemmel és 77 kg-ban Mohella Flórián három győzelemmel. A döntőben már egyikük sem bírt az ellenfelével és így Török Tamáshoz hasonlóan ezüstéremmel zárták a bajnokságot.
A két bronzérmet 72 kg-ban Kovács Árpád és a 82 kg-ban Dömök Péter gyűjtötte be.
A hét éremnek és a három pontszerző helyezésnek köszönhetően Cegléd nagy fölénnyel nyerte meg a csapatversenyt Dorog és a házigazda ESMTK előtt.
 
Eredmények
55 kg 
2.  Kecskeméti Dávid
60 kg 
1.  Kecskeméti Krisztián
2.  Török Tamás
63 kg 
1.  Kecskeméti Ferenc
4.  Tóth Levente
67 kg 
4.  Villim István
72 kg 
3.  Kovács Árpád
77 kg 
2.  Mohella Flórián
82 kg 
3.  Dömök Péter
4.  Medgyes Viktor  
 
Csapatverseny:
1.  CVSE    46 pont
2.  Dorog    28 pont
3.  ESMTK 22 pont
 
-Pap Ferenc-
 

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .