Szarajevó látta vendégül az ifjúsági korosztály judokáit az idei kontinensbajnokság alkalmából. Három ceglédi sportoló tudta kvalifikálni magát Európa legjobbjainak vetélkedésére és közülük ketten a dobogóra állhattak, ami hatalmas teljesítmény.

Özbas Szofi két ippon értékű győzelem után a negyeddöntőben vereséget szenvedett a későbbi győztestől, de a vigaszágon bemutatott három ipponnal sikerült a dobogóra felkapaszkodnia. Szofi lábfejében hat héttel ezelőtt csontleválás történt, így a felkészülés finoman fogalmazva sem volt zavartalan, ez még jobban emeli a siker értékét.

Vég Zsombor lemásolta klubtársa teljesítményét, ugyancsak a negyeddöntőben szenvedett vereséget, majd három ipponnal javítva szerezte meg a bronzérmet. Zsombort márciusban meg kellett operálni porcleválás miatt, így sokáig indulása is kérdéses volt, de nagy küzdeni akarással felépült és sikeresen szerepelt.

Ócsai Sándor a nagyon sűrű 66 kilogrammos súlycsoportban 1 győzelemmel és 2 vereséggel sajnos helyezetlenül zárt.

A verseny utolsó napján a csapatversenyre került sor, ahol Özbas Szofi és Ócsai Sándor lépett tatamira. A válogatott ritka nagy izgalmak közepette újra sorsolás után egy hajszállal maradt le a dobogóról, így mindkét ceglédi fiatal az 5. helyezett csapat tagjaként fejezte be a tornát.

-CVSE judo-

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here