Vasárnap került megrendezésre a IV. Ceglédi Vágta a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont előtti ideiglenes  pályán. Az egésznapos lovas versenyeket felsorakoztató rendezvény fő száma idén is a vágta döntő volt, melyen a ceglédi lovas Szabó Levente mellett a tavalyi győztes Petrik Tamás Csemő színeiben és Dienes Virág Szilvásváradot képviselve állt starthoz. Az izgalmas versenyen végig vezetve nyert Petrik Tamás, aki így megőrizte címét és a ceglédi lovas mellett jogot szerzett a budapesti Nemzeti Vágtán való induláshoz. Petrik Tamás:

– Örülök, hogy sikerült megőrizni a tavalyi címet. Most egy másik lóval indultam. Ő egy saját tenyésztésű angol-arab telivér. Sokat dolgoztunk a sikerért, jól sikerült a start, ami egy ilyen rövid távon nagyon fontos.

Szabó Levente: 

– Nagyon jól ment a csemői ló, jól startolt, majd tartotta a belső ívet. Kívülről nem tudtam megelőzni…

Ismét sikeres vágta futamot rendezett Cegléd. Zökkenőmentes versenyeket láthatott a több ezer kilátogató. Kövesdy István főszervezőt kérdeztük, mi volt a legnehezebb a versenynapon, amivel meg kellett birkózni:

– Mindig a mezőny összekovácsolása a legnehezebb, de az idén is biztonsággal összejöttek a versenyzők. A másik nehézség a pálya megfelelő állagának a kialakítása és annak megőrzése. 

Az elővágták koordinátorai minden évben dicsérték a Ceglédi Vágtát. Most is elégedetten távoztak?

– Igen. Már fel is ajánlották a jövő évi rendezés jogát. Ez nagy dolog, mert az idén már négy helyszíntől is megvonták az elővágta rendezést, mert nem feleltek meg a követelményeiknek. 

-pézsé-

Cegledi Vagta

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .