A Pest Megyei Szabadidősport Szövetség által folyamatosan megrendezésre kerülő Ceglédi Dühöngő Bajnokság szervező csapata harmadik évben szervezi meg nevében mini, de valójában legnagyobb amatőr kispályás labdarúgó tornáját a Malomtó Széli sporttelepen. A két évvel ezelőtt indult kezdeményezés során először a Mini EB, majd tavaly a Mini BL került megrendezésre. Nem is volt kérdés, hogy idén jön a Mini VB.

Június 9-én esős napra ébredtek a szervezők és a csapatok, egész éjszaka komoly vihar tombolt Cegléd felett. A 7:45-ös kapunyitásra elállt az eső, így zavartalanul elkezdődhetett a nevezés, majd a megnyitó, melyen Kónya Ágnes a Kulturális, Oktatási és Népjóléti Bizottság elnöke a Ceglédi Önkormányzat nevében, majd Kőházi Ádám a szervezők nevében köszöntötte a megjelent csapatokat. A Mini VB Ceglédre 32 csapat nevezett be, de végül 27 indult el és ők vágtak neki a mini világbajnokságon szereplésnek. Már a csoportkörök során is izgalmas mérkőzéseket láthattak a kilátogató érdeklődők és az épp pihenő csapatok, aminek a végén továbbjutott 16 csapat.

 

Oroszország

Spanyolország

Franciaország

Nigéria

Brazília

Mexikó

Anglia

Kolumbia

Marokkó

Egyiptom

Argentína

Ausztrália

Németország

Svájc

Japán

Tunézia

 

A csoportok utolsó helyezettjei pedig a vigaszágon folytathatták a tornán, ahol ugyan már mini világbajnokok nem lehettek, de a vigaszági győztes is egy szép serleggel gazdagodhatott, illetve a legjobb góllövő címéért folytatott harcban is tovább élhettek a reményeik. Az egyenes kieséses szakasz során több alkalommal is csak a büntetők döntötték el, hogy melyik csapat jut tovább. Az elődöntőbe végül Franciaország, Anglia, Argentína és Japán került. Az elődöntők után Anglia és Argentína döntőzhetett, de előtte még Japán és Franciaország csaptak össze a bronzéremért. A bronzcsatát végül Japán nyerte 2:1-re, jöhetett a döntő, ahol végig éles küzdelem folyt a pályán, de Anglia 3:1-es győzelmének köszönhetően megszerezte a mini világbajnoki címet. Egy hosszú, a csapatok számára biztosan fárasztó nap után remélhetőleg mindenki úgy tért haza, hogy jó szívvel fog visszagondolni a Cegléden tartott Mini VB-re. A tornára több, mint 10 városból érkeztek a csapatok, közel 270-en rúgták a labdát, a 8 játékvezetőn kívül pedig egy 18 fős szervezői csapat dolgozott azért, hogy minden a lehető legnagyobb rendben menjen. A Mini VB Cegléden a kilátogató érdeklődőket is ideszámolva bőven több, mint 300-an vettek részt, ami egy nagyszerű számnak mondható szabadidősport rendezvényen. A szervezők külön megköszönték a támogatóknak, Cegléd Város Önkormányzatának, a Ceglédi Sportcsarnok Kft.-nek, a Pekriq Kft-nek és a Ceglédi Tollaslabda Csarnoknak, hogy segítették a rendezvény megvalósulását.

 

A Mini VB Cegléd végeredménye:

  1. Anglia (Mindenki szeret ÁFC) 
  2. Argentína (Gelbert ECO FC) 
  3. Japán (Spártaiak)

 

Vigaszági győztes: Uruguay (Astra)

 

Gólkirály: Kiss Ferenc (Panama – JFC), Nagy Tibor (Anglia – Mindenki szeret ÁFC) 7-7 gól

 

Legjobb kapus: Szabó Gergő (Japán – Spártaiak)

-Kőházi Ádám-

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here