Szerdától vasárnapig tartott a budapesti Tüskecsarnokban a ITTF – a GAC Group által szponzorált Asztalitenisz World Tour sorozatának magyarországi viadala: a felnőttek és az U21-esek versenyein 48 ország 354 játékosa állt asztalhoz.

A magyar nemzetközi bajnokság  az ITTF World Tour-sorozatának idei nyitóversenye. A széria összesen 23 viadalból áll, zárásként rendezik decemberben az úgynevezett nagydöntőt. A sorozat versenyeit három kategóriába sorolják (super, major, challenge). A kategóriába sorolás a pénzdíj mértéke, a megszerezhető világranglista- és World Tour-pontok alapján történik. A budapesti verseny challenge-besorolású, az összdíjazása 35 ezer dollár. A szériában összesen 3 millió dollárt osztanak ki, amely a valaha volt legmagasabb összeg a sorozat történetében.

A budapesti viadalon négy kontinens (Európa, Ázsia, Amerika, Afrika) 48 országának versenyzői szerepeltek. A sportágban jelentős szerepet játszó ázsiai nemzetek közül érkeztek versenyzők Dél-Koreából, Hongkongból, Szingapúrból, Tajvanról. A viadal programjában hat versenyszám szerepelt: férfi és női egyes, férfi és női páros, valamint U21-es férfi és női egyes. A magyarok 22 férfi, 20 női versenyzővel képviseltették magukat.(MOATSZ.hu)

 A Szuperinfó  CVSE szakosztályát – a múlt vasárnap 18.születésnapját  tornagyőzelemmel ünneplő -Kovács Sebestyén  képviselte. Az U-21-es korcsoport selejtezőjében három ellenfele várt rá, ebből az elsőt nagy csatában svájci riválisával szemben 3:2-re megnyerte, a kiemelt szlovén  versenyzőtől 3:1 re kikapott majd norvég riválisát 3:1 legyőzte. Mivel csak az elsők jutottak fel a 64-es főtáblára így csoport másodikként zárta ezt a versenyszámot, ami ebben az erős mezőnyben kíváló teljesítmény.

-Gergye Zoltán-

Kovacs Sebestyen

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here