December 8-án rendezték meg a II. Mediball Országos Bajnokságot.
A Sagaku Sportklubból 6 fő nevezett a különböző versenyszámokban Huszárné Szigeti Rózsa, Zakar Anita, Nagy Nóra Bíborka, Nagy Péter, Horváth Tamás, Erdődi Mihály.

Peti és Nóri vegyes párosban indult, ahol rögtön egy nagyon erős párossal kezdtek, akiket szoros mérkőzésben ugyan, de sikerült legyőzniük őket. 
A második ellenfelük egy még rutinosabb, tapasztaltabb páros volt, itt már alul maradtak, de nem volt akkora a különbség, hogy legközelebb ne lehetne megszorítani őket. Ezen a mérkőzésen már kevésbé sikerült a nyugodt belső állapotot tartani, ami később vissza is köszönt…

Nóri ezen kívül egyéni mérkőzésben is indult. Tudni kell, hogy az ő korcsoportjában a férfi és a női mezőny is nagyon erős, nagyon nehéz legyőzni őket. Nórinak első versenye volt, ezért minden, ami nem „szokványos”, az új, meglepetés-szerű, és adott esetben felkavaró tapasztalat volt. A korábbi vegyes páros mérkőzés hangulata is benne maradt még, így nem tudott megfelelő higgadtsággal küzdeni, ennek ellenére mindent megtett, amit tudott, nem lehet oka szégyenre. Emellett az is jól megmutatkozott, hogy mozgásban és technikai tudásban igenis van keresni valója a mezőnyben, sportmúltja gyorsabb fejlődésre teszi alkalmassá, mint másokat. Egyedül a sportmúltból adódó teljesítménykényszert kell elfelejteni, és akkor sok minden megoldódik.

Rózsa és Anita először női párosban mérkőzött egy szolnoki párossal, akik technikailag el voltak még maradva tőlük, így nem férhetett kétség a győzelmükhöz.
A második mérkőzés már egy erős, nyíregyházi páros ellen zajlott, de okos, higgadt, erős akaratú játékkal őket is maguk mögé utasították. Ebben a kategóriában körmérkőzés volt, így ezek után klubunk női párosa bezsebelhette a megérdemelt aranyérmet. Rózsa is és Anita is végig figyelt egymásra, nem stresszeltek, a lehetőségekhez képest lazák tudtak maradni.

Rózsa egyéni mérkőzéseivel nagyon meg kellett szenvedni. Az első ellenfele egy kezdő játékos volt, aki a technikai képzetlensége miatt szabálytalanabb, és ezért nehezebben kezelhető passzokat adott. Itt megingott Rózsa higgadtsága is, de a következő mérkőzésre sikerült visszanyernie.
A második ellenfele a szolnoki oktató volt, aki már technikásabban játszott, de végül őt is sikerült legyőzni.
És eljött a várva várt meccs, ami egy presztízs meccs volt azzal a hölggyel, aki nem túl sportszerűen, de győzött Rózsa ellen az előző bajnokságon. Mondhatni simán, két játszma alatt sikerült Rózsának győzni, így magyar bajnok lett.

Rózsa harmadik száma a kreatív egyéni formagyakorlat volt. Gyakorlatilag a felkészülésnek és a képességeinek megfelelő, tökéletes gyakorlatot mutatott be. Nyilvánvalóan ez egyre jobb lesz versenyről versenyre akkor is, ha a bírói értékelés szubjektivitása miatt a végeredmény soha nem lesz egyértelmű. A gyakorlatban nem voltak sem felesleges sallangok, sem akrobatikus mutatványok, amik a technikai tudást helyettesítenék, ebben a kategóriában csak kevés versenyzőnél tapasztalhattuk meg a test-lélek-szellem egységét, de az egyik Rózsa volt.

Misi és Tomi férfi páros meccse papírforma volt olyan értelemben, hogy gyakorlatilag soha nem játszottak előtte együtt, így az összeszokottságnak a nyoma sem volt meg, ráadásul egy nagyon erős felkészültségű nyíregyházi ikerpárral lettek összesorsolva. A papírforma bejött, az ikerpár nyert.

Misi is indult egyéni mérkőzésben, ahol a sorsolás sorrendje majdnem teljesen megegyezett az előző bajnokság sorsolásával. Előnyerőként csak két mérkőzése volt. Az elsőben pesti ellenfelét győzte két győztes játszmával, amiben a belső nyugalom fenntartása jelentősen segítette. A döntőt ismét a nyíregyházi Jenei Attilával vívta, ezúttal sokkal szorosabban, de végül Attila nyert megérdemelten, sportszerűen, így Misi ezüst éremmel térhetett haza.

Mint szerencsés esetben minden verseny, ez is sok tanulsággal szolgált mindenki számára, és ismét megláthattuk a továbbfejlődés legfontosabb irányát.
Köszönjük szépen az anyagi segítséget a támogatóknak, többek között a Sanamed Nonprofit Kft-nek, valamint dr. Váczi Istvánnak , hogy a kellemesnek ígérkező, de vezetéssel töltött utat, és az egész napos ücsörgést bevállalta, valamint köszönjük szépen a szurkolóknak, akik nagyon sokat segítettek jelenlétükkel és biztatásukkal.

-sagaku sportklub-

 

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here