Az elmúlt időszakban egyre többet látni a városban a Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ Idősek Otthonának lakóit sportolás közben. Már a májusban megrendezett Szépkorúak Sportfesztiválján is népes csapattal jelentek meg és nagy lelkesedéssel vettek részt a különböző mozgásos és játékos feladatokban.

Úgy látszik, hogy kedvet kaptak az aktív testmozgásra, mert legnagyobb örömömre Szabóné Kökény Erzsébet megbízott intézményvezető arról tájékoztatott, hogy a napokban 12 fővel a Vörösmarty téri fitnesz parkba látogattak el. A szépkorúak kíváncsian próbálgatták a felállított gépeket, nagy élmény volt számukra, ha egy-egy feladatot teljesíteni tudtak. Az otthon lakói, akik koruk, betegségeik miatt mozgásukban enyhén korlátozottak szívesen használták az izmok erősítésére és az ízületek mozgatására is szolgáló sporteszközöket. Szeretnénk, ha az otthon udvarán, vagy a szemben lévő téren is lenne egy-két eszköz, így azokat rendszeresen használhatnák. A sportolás után a nagy melegben mindenkinek jólesett a Békebeli Cukrászdában elfogyasztott, megérdemelt fagylalt.

-Jezerniczky Attila sport koordinátor-

Fotók: Szabóné Kökény Erzsébet

fitnesz nagyik (7) fitnesz nagyik (8) fitnesz nagyik (9) fitnesz nagyik (10) fitnesz nagyik (1) fitnesz nagyik (2) fitnesz nagyik (3) fitnesz nagyik (4)

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .