Az NB II-ben versenyző Ceglédi VSE labdarúgó csapata szombaton itthon játszotta negyedik felkészülési mérkőzését, melyen 2-0-ra legyőzték a szintén NB II-es vendég Siófokot. A cegledfoci.hu tudósítása:

A mérkőzés kicsit hűvös, szeles időben kezdődött, de a kis lelátón helyet foglaló nagyjából 30-50 szurkoló már az első percekben komoly helyzetet láthatott, amikor Szabó rúgta kapura a labdát. Jól kezdtük a mérkőzést és irányítani is tudtunk, aminek meg is lett a jutalma, az első 20 percben meg is szereztük a vezetést Szabó révén. A csapat jól játszott, meg voltak a lehetőségeink, míg a Siófok csak elvétve tudott helyzetet kialakítani, Mursitsnak nem is kellett nagyobb védést bemutatnia.

A mérkőzést egyébként a Mursits – Preklet, Albert, Nánási, Farkas A., Törtei, Virág, Damásdi, Sándor, Szabó, Farkas J. összeállításban kezdtük, de Klausz László már a 35. percben kettő cserélt. Szabó helyén a próbajátékon lévő a tavalyi évben szintén az NB III-ban gólkirály Hujber, valamint Farkas János helyére a szintén próbázó Kamarás folytatta a játékot. Az első félidőben már komolyabb helyzet végül nem akadt, így jöhetett a szünet. A második játékrészt már a Valkovszki, Peres, G Bíró, Peszmeg és Asztalos ötössel folytattuk. A játék képe pedig nem változott, sőt talán még aktívabb volt a csapatunk, a szintén próbázókkal és felforgatott csapattal játszó Siófok ellen. 

A második játékrészben Asztalos volt a legaktívabb, ami helyzetekben, valamint több kulcspasszban mutatkozott meg. A mérkőzés utolsó 20 percében aztán Asztalos ugratta ki a bal oldalon robogó Farkast, aki az alapvonalon ugyan visszafordult a szögletzászló felé, de a siófoki játékos hátulról buktatta, amiért büntetőt ítélt a játékvezető. Ezt pedig Peszmeg magabiztosan értékesítette. Közben még pályára lépett Fehér, Szilágyi és Nyilas is. A gól után még újabbakat szerezhettünk volna, többek között a kapufán is csattant egy alkalommal a labda, de újabb gól nem született, így 2:0-s győzelemmel zártuk a negyedik felkészülési mérkőzésünket.

Klausz László vezetőedző értékelése a mérkőzés után:
Még az elején vagyunk az útnak, ez volt a negyedik edzőmérkőzés, amit együtt játszott a csapat, ráadásul ugye 21 játékos lépett a pályára. Az tény, hogy annak én is örülök, hogy kívülről szerkezetileg egységesnek tűnt a csapat, talán az első félidőben egy helyzetet tudott kialakítani ellenfelünk. Számomra nagyon fontos, hogy minden játékos tudja, hogy a csapat mit akar játszani. Az eredményből nem kell messzemenő következtetéseket levonni, ugyanúgy, mint ahogy az MTK, vagy a Hatvan elleniből sem. Dolgozni kell tovább, csak a bajnokság lesz a fontos.

-pézsé, forrás és fotó cegledfoci.hu-

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .