A labdarúgó NB III. idei utolsó fordulójában a Ceglédi VSE a bajnoki tabella 4. helyén álló Füzesgyarmat csapatát fogadta hazai pályán. Kőházi Ádám tudósítása:

Az év utolsó bajnoki mérkőzésén a bajnokság élmezőnyébe tartozó Füzesgyarmat csapatát fogadtuk és nagyon fontos lett volna a pontok itthon tartása. Ennek szellemében is kezdtük a mérkőzést, Markó a 3. percben eresztett el egy nagy lövést, aminél nagy bravúrral ütötte ki a bal felső sarokból a labdát a kapus. Két perccel később a vendégek is egy távoli lövéssel próbálkoztak, de fölé szállt a próbálkozás.

Az első 20 percben a vendégek tudtak inkább veszélyeztetni, de Mikler remekül tért vissza a kapuba. A 20. percben a remek formában lévő Markó, aki az elmúlt időszakban 2 szabadrúgást is gólra tudott váltani, most újra a labda mögé állhatott jó helyről, de centikkel most mellé ment a labda.

A 30. percben szintén egy Markó szabadrúgás után a lepattanó labdát Kuti lőtte kapura, a kapus óriásit védett. Megszerezhettük volna a vezetést, de 9 perccel később végül sikerült is. Rosszul passzolt hátul a füzesgyarmati védő, a labdára így rácsaphatott Bartos, aki rávezette a kapusra a labdát, majd elpasszolta mellette a kapuba a bogyót. 1:0

A 43. percben még volt egy veszélyes vendég lövés, de megmaradt a félidőre az egy gólos előnyünk.

Nagyszerűen kezdődött a második félidő, az 51. percben Kelemen nagyszerű egyéni akcióval kiharcolt egy büntetőt, nagy lehetőségünk nyílt az előnyünk növelésére. Takács állt a labda mögé, de sajnos a büntető kimaradt, védeni tudott a kapus.

A megúszott büntető után a Füzesgyarmat egy sebességi fokozattal fentebb kapcsolt, nagy volt rajtunk a nyomás, ami sajnos az 57. percben egy szöglet után góllá érett. 1:1

A gól után sem változott a játékképe, a vendégeknek komoly lehetőségei voltak, de álltuk a sarat és Mikler őrizte a kapuját az újabb bekapott góltól. Mi a 68. percben tudtunk újra veszélyeztetni, amikor Bartos harcolta ki magának a lövő helyzetet, szépen kapura is tekert, nagyot védett a kapus. A 74. percben viszont a szerencse velünk volt. Füzesgyarmati szabadrúgás után a labda a kapufán pattant, a kipattanónál pedig jól érkezett a vendégek védője, akik a kapuba passzolhatott volna, de luftot rúgott.

A hajrába fordulva újra megszereztük a vezetést. A 82. percben szögletet végezhettünk el, a labda Papp elé keveredett, aki a kapuba passzolt. 2:1

Az utolsó 10 perc plusz a 3 perc ráadás izgalmas volt, sok szabálytalansággal, vendég próbálkozásokkal, de szerencsére vendég gól nélkül. Nagyon fontos három pontot hozott a Mikulás a csapatnak!

Ceglédi VSE – Füzesgyarmati SK 2:1
 
Kezdőcsapat:
Mikler – Bagó, Tóth, Csendes, Juhász Gy., Markó, Kuti, Kovács, Takács, Bartos, Kelemen
 
Ceglédi gólok:
Bartos (’39.p.)
Papp (’82.p.)

Cserék:
Kovács helyett Papp
Takács helyett Juhász András
Kelemen helyett Laczkó
Bartos helyett G. Bíró

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here