A labdarúgó NB II. -ben két fordulót is halasztani kellett az időjárás miatt. Arról kérdeztük a Restart CVSE focistáit és Ványi Zsolt vezetőedzőt, hogy ki mennyire zökkent ki emiatt. 

 

Koncz Zsolt Koncz Zsolt : – Nem zökkentett ki, de nehéz alkalmazkodni ahhoz, hogy egyszer füvön, egyszer műfüvön, majd sáros pályán kell játszani. Az biztos, hogy a bajnokság eleje elvesztette a felkészülési időszakot, hiszen azt vártuk, hogy folyamatos lesz a bajnokság. Úgy gondolom azáltal, hogy összesűrűsödtek a meccsek, ha véletlenül nem úgy sikerül egy,  egyből lehet javítani, tehát ebből a szempontból jó lesz. Ha ez az öt mérkőzés jól sikerül, amit egymás után kell játszanunk, akkor  nyugodtabb körülmények között tudjuk megvívni azt a csatát, hogy továbbra is NB II-es csapat legyen Cegléd. 

Nagy Lajos Nagy Lajos : – Engem hatványozottan érint ez, mert eltiltott vagyok öt sárga után, így nem egy hét, hanem kettő lesz a bajnoki kiesésem. Nem szeretek kiesni a ritmusból és inkább a hétvégi fordulókat kedvelem, mint a szerda-szombat ritmust. Szerintem abszolút hátrányunkra vannak a csúszások. A januári, februári felkészülések sajátossága, hogy egyszer műfüvön, egyszer sárban, majd parkettán edzünk, ez a létező legrosszabb. Az izületeknek és izmoknak is rossz, ráadásul a labdakezelés és a labdával való viszonynak sem jó, sőt hátrányos. 

Farkas Istvan Farkas István : – Én nem zökkentem ki egyáltalán. Egy profi csapatnál nem szabad, hogy kizökkentse a játékosokat egy ilyen körülmény. Nekünk most nagyon fontosak a pontok az új helyezési szabályok miatt. Ugyanúgy kell hozzáállni a meccsekhez, mintha a rendes kerékvágásban menne a bajnokság. Vannak olyan játékosok, akik arra vannak beállva, hogy hétvégén meccs, hét közben pedig edzés. Nekünk a három hazai mérkőzésünk az élet-halál harc lesz, hogy tovább küzdhessünk az NB II. -ben maradásért.

Makrai Laszlo Makrai László : – Kicsit zavar, mert pontokat kellene gyűjteni és vannak csapatok akik tudtak játszani és nyertek is. Ez nem jelent plusz terhet nekünk, csak játszani szerettünk volna, mert jó formába kerültünk a felkészülés alatt. Igaz, az első két meccsünk nem úgy sikerült a kiállítások miatt, de játékban ott voltunk. Jó lenne már játszani…

 vanyi_zsoltVányi Zsolt : – Az, hogy kimaradnak mérkőzések, mindig gondot jelent, pláne úgy, hogy még nincs meg az első győzelmünk, ami egy lökést ad a csapatnak. Nem egyszerű feladat az időjárás viszontagságainak kitéve edzeni sem. Kettős szerepben vagyok, mert a pályát is kímélném, de edzeni is kellene. Ha egy idegen edző lennék azt mondanám, nekünk az a dolgunk, hogy edzünk és a pálya munkások majd rendbe hozzák, de arra is kell gondolni, hogy a pályát egész tavasszal használni kell. Ezen a talajon nem tudunk teljes munkát végezni, mert rövid idő alatt használhatatlanná tennénk. 

-pézsé-

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here