A labdarúgó NB II  2012 – 2013 kiírása a következő bajnoki évad változásai miatt a  szokásosnál bonyolultabb. Azoknak próbálunk egy kis segítséget nyújtani, akik még nem látták át, hogy ki esik ki és ki marad az NB II-ben.

Az MLSZ elnökségének tavalyi döntése értelmében az eddigi kétcsoportos NB II . egy csoportossá válik. Ez azt jelenti, hogy az eddigi 32 csapatos másodosztályú mezőny 16 csapatosra szűkül.

A másodosztály két csoportjának bajnoka az NB I-be kerül, a 2–5. helyezettek automatikusan bent maradnak, a 6–8. helyezettek oda-vissza vágós alapon meg mérkőznek  a bennmaradásért az NB III. hat csoportjának bajnokával, a 9–16. helyezettek pedig kiesnek a harmad osztályba. .

Az NB I-es klubok második csapatai mindenképpen búcsúznak a szezon végén, a versenykiírás értelmében nem lehetnek az egycsoportos másodosztályú mezőny tagjai – ha ilyen együttes az évad végén az első nyolc pozíció valamelyikén végez, automatikusan hátrasorolják, és a legjobb kiesőként záró csapat kerül helyette az első nyolcba.

Ugyancsak osztályozó dönt a harmadosztályú bajnokságok résztvevőiről, az eddigi hat NB III-as csoportból ugyanis a következő szezonban már csak három marad. A 2012–2013-as szezon NB III-as bajnokairól már volt szó, a második helyezettek megőrzik harmadosztályú tagságukat, a 3–5. helyezettek és a két legjobb 6. osztályozót játszanak a megyei bajnokokkal, a többiek pedig kiesnek a megyei bajnokságokba.

NB II-ES SZEREPLÉSÉRT RENDEZENDŐ OSZTÁLYOZÓ MÉRKŐZÉSEK:

NB III Alföld-csoport 1. helyezettje–NB II Keleti csoport 8. helyezettje
NB III Tisza-csoport 1. helyezettje–NB II Keleti csoport 7. helyezettje
NB III Mátra-csoport 1. helyezettje–NB II Keleti csoport 6. helyezettje

focilabda

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here