Dávid Máté, a Ceglédi KK SE saját nevelésű 21 éves játékosa meghívást kapott a „B” válogatottba. Máté a múlt héten néhány napot a válogatott felkészülésével töltött, természetesen megkerestük néhány kérdéssel.

Hogyan éled meg, hogy újra bekerültél a „nagyok” közé?

– Nagyon pozitívan élem meg ezt a dolgot. Már voltam a válogatottban egy alkalommal, de nagyon örülök, hogy Sótonyi mester most is számít rám. 

Négynapos felkészülésen vettél részt. Hol voltatok, mit csináltatok ez idő alatt?

– 23-tól 26-ig Győrben voltunk, ahol volt két kondis és négy labdás edzésünk, szerdán pedig a hazaiak csapatával mérkőztünk meg. 

Mennyire bő a mostani keret ,amibe bekerültél és mikor lesz a következő megmérettetés?

– Ez már egy teljesen szűk keret. 14-en voltunk, még 1-2 játékos kerülhet be. Legközelebb januárban lesz összetartásunk. 

Milyen poszton számít rád a kapitány?

– Inkább védekezésben számít rám 3-as védőként.

Kicsit avassuk be az olvasóinkat. Mit is jelent a „B” megnevezés és mennyire van távol tőled az „A” keret?

– Ott volt velünk Vranjes mester is az „A” válogatott edzője. Figyelt minket, ugyanazt a munkát végezzük, mint a nagy válogatott, ugyanazt a szisztémát játsszuk, mint ők, így bármikor bevethető bármelyik játékos innen is. Persze nekem még sok dolgot kell tanulnom, előttem van néhány lépcsőfok, de nem elképzelhetetlen távolságra van tőlem az „A” válogatott! A célom természetesen az, hogy oda jussak.

-pézsé-

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here