Minden kézilabda rajongó tudja, hogy két forduló múlva kettészakad a bajnoki tabella. Az első hat helyezett a felső házban küzd majd a jobb helyezésekért, a hetedik helytől lefelé helyet foglaló hat csapat pedig a bent maradásért fog harcolni, ugyanis az utolsó két helyezettnek búcsúznia kell majd az NB I-től. Egy kieső már biztosan van, a Kecskemét, akiket idény közben kizártak. 

Az alsóházba minden csapat viszi magával azokat a pontokat, amelyeket az alapszakaszban szerzett azok ellen, akik szintén lent folytatják. Például a Cegléd kétszer verte a Pécset, az négy pont, egyszer Vác, egyszer Orosháza, az két-két pont. Eddig összesen 8 pontot viszünk magunkkal. Azért eddig, mert mi még játszunk a Balatonfüreddel, akik szinte biztos, hogy az alsóházban folytatják, így ha ott pontot szerzünk, azt is visszük magunkkal a rájátszásban. 

Az utóbbi három létfontosságú győzelmünknek köszönhetően nagyon is jó pozícióból várjuk a bajnokság második körét. Nézzük meg, hogyan is állnak jelenleg  a rájátszás pontjai : 

– Ceglédi KKSE 8 pont

– Balatonfüred 8 pont

– Orosháza 8 pont

– Vác 6 pont

– Pécs 4 pont

Még minden csapat tud hozzá szerezni, de csak a Füred és az Orosháza tudja megelőzni a Ceglédet plusz két ponttal.  A leendő alsóházi együttesek hátralévő mérkőzései :

Cegléd – FTC,  Balatonfüred – Cegléd, Vác – Pécs, Pécs – Orosháza, Orosháza – Szeged, Balatonfüred – Szeged, Vác – FTC, 

-pézsé-

matek

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here