Azzal, hogy az elmúlt héten nyerni tudott a Ceglédi KK SE a Pécs otthonában nem csak bravúrt hajtott végre, hanem hat pontra került a jelenleg kieső helyen álló csapat elé. Borsos Gergő szakosztályvezetőt kerestük fel, aki a szezon előtt azt nyilatkozta, hogy a végén nem a kiesés ellen fogunk küzdeni.

Borsos Gergo szakosztályvezeto

Bevált a jóslatod. Szerinted meddig mehetünk felfelé ?

– Igen, már az alapszakaszban arról tájékoztattam a szurkolóinkat, hogy a bentmaradás valószínűleg a rájátszás első fordulóiban fog eldőlni. Így is lett, bár Kökény Pisti barátom, csapatunk edzője még mindig óvatosságra int bennünket. Én viszont kimerem jelenteni, hogy a Pécs biztosan mögöttünk fog végezni így, hogy idegenben sikerült őket legyőznünk. Nem hiszem, hogy itthon a Pécs, vagy az Orosháza megtudna viccelni bennünket és ezzel a két meccsel már biztos a 8-9. hely. Azt szoktam mondani, hogy evés közben jön meg az étvágy, ez most sincs másképpen,  így bízom abban, hogy az első NBI-es szezonunkban már egyből az előkelő 8. helyen végzünk majd.

Nagyon jó az utolsó 8 mérkőzés mérlege, hiszen mindössze kétszer kaptunk ki. Jó a csapat. Jövőre megcélozzátok a felsőházat ?

– Ennek a jó szereplésnek a kulcsa mindenképpen az új játékosok érkezése volt,  Mekaru Atshushi, Bartucz László és Dobó Zsolt leigazolásával olyan keretet tudtunk biztosítani Kökény Pistának,  amivel jóvaltöbb volt a kombinációs lehetősége,mint ezelőtt. Többet tudtunk cserélni, így nem fáradtak el a játékosok.

A kérdésed mások felére a válaszolva, már megkezdtük az építkezést a következő szezonra, van egy-két hiányposzt a csapatban, ahová szeretnénk újabb játékosokat igazolni. A kiszemeltjeink fiatalok, akik többnyire junior válogatottak voltak, vagy jelenleg is azok. Még nem publikusak a  nevek, de ha összejönnek a szerződések, akkor bátrabb terveket szövögethetünk, ami akár lehet a felsőház is . . .

-pézsé-

pfb logo

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here