A Ceglédi KK SE felnőtt kézilabda csapata megkezdte a felkészülést a 2017-18-as bajnoki szezonra. Nagy Károly vezetőedzőt kerestük fel kérdéseinkkel.

Kik érkeztek Ceglédre, milyennek látod az idei keretet?

– Érkeztek új játékosok, Tomislav Radnic Mezőkövesdről és Juhász Károly Gyöngyösről, mindketten irányító posztra, Koncz Péter kapus posztra érkezett Veszprémből az Éles József Kézilabda Iskola csapatából, Alekszi Tamás kapust és Csapi Bence átlövőt a saját utánpótlásunkból hoztuk fel a felnőtt keretbe. Ami csalódás számomra, hogy a Milánt, aki egy igen komoly játékerőt képviselő balátlövő, kivásárolta a Steaua Bukarest, így ezen a poszton komoly bajban vagyunk. Hogy a Cegléd igazán komoly csapat legyen, ahhoz még három játékost kellene igazolnunk, akik közül ha tudunk hozni egy komoly balátlövőt, akkor már örülni fogok. Próbáltunk további fiatal játékosokat igazolni a Veszprémtől, de sajnos nem jött össze, a Csurgó kapta meg őket.

Milyen program vár a csapatra a következő hetekben? 

– A héten elkezdtük a felkészülést. Az első egy rávezető hét, amikor felmérjük a játékosokat, hogy milyen állapotban vannak, majd vasárnap utazunk Mátraházára edzőtáborozni egy hetet, ahol pénteken már edzőmeccset játszunk a Gyöngyössel. A harmadik héttől napi két edzéssel készülünk és hetente két felkészülési meccset fogunk játszani. 

Taktikailag változni fog-e a CKK SE játéka? Mi az, amiben erős lehet a csapat?

– Az alap játékunk nem fog változni, de fel kell gyorsulnunk , a védekezésünkben váltani fogunk, visszatérünk a nyitott védekezéshez, jobban, mint eddig bármikor. Ehhez tudtunk is játékost igazolni, akivel jobbak leszünk. Elköszöntünk minden olyan játékosunktól, aki mint csapat nem tudott jól szerepelni. Próbálunk gyorsabban játszani és tudatosabban védekezni, több lerohanást végig vinni és egy felállt fal elleni játékhoz is lassan olyan játékosaink lesznek, akik értik ezt a kézilabdát és szélesebben tudunk majd játszani, hogy a szélsőinknek több helyzete legyen, nem középen maszatolva, mint a tavalyi bajnokságban, mert az minden volt, csak nem kézilabda. 

Mik a célkitűzéseitek, Mivel lennél elégedett a szezon végeztével?

–  Az első évben, amikor aláírtam ide, azt hittem, hogy egy év alatt átalakítom a Ceglédet, hozok olyan játékosokat, akiket alkalmasnak tartok, de ez nagyon nem sikerült. Egyelőre három játékossal kevesebben vagyunk, hogy azt a szintet hozzuk, ahová el kellene jutnunk. A szerződésem arról szól, hogy hatba kell kerülnünk, amit eddig mindenütt elértem, ahol voltam. Én ezt vállalom, de meg van adva a vezetőségnek, hogy akár látványosan kirúghat majd. Én egyet akarok elérni, mindenképpen előrébb kell végezni, mint tavaly, mert elkezdtem egy olyan munkát, amiben eddig eredményes voltam a pályafutásomban. Jöttünk előre, de ha egy ilyen szűk keretnél megint jön egy sérülés hullám, akkor nincs miről beszélgetni. Ha megússzuk sérülések nélkül, akkor a célkitűzés az, hogy az első hat felé tendáljunk. 

-pézsé-

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .