A férfi kézilabda NB I rájátszásában szerdán 18.00 órakor a Ceglédi KK SE a Pécs otthonába játssza soron következő mérkőzését. Kökény István vezetőedzőt kerestük fel kérdésünkkel.

Győzelem esetén nagy lépést tennénk a bent maradás felé. Újra nyerünk Pécsen  ?

kokeny istvan– Igen, jóval közelebb kerülhetnénk a bent maradáshoz, ha ismételten bravúros győzelmet aratnánk Pécsen. Elmentünk a fél csapattal megnézni a legutóbbi Orosháza-Pécs mérkőzést és ugyanazt tudtuk megállapítani a pécsiekről, amit tudtunk, hogy fiatalok, hullámzó a játékuk, bátran és sokszor gátlástalanul játszanak, nehéz rájuk készülni. Arra készítem fel a fiúkat, hogy kiszámíthatatlanok, szét kell őket faltolni, mert képesek olyan helyzetekből is kapura lőni, amit nem is várnánk 1-2 passz után. Szerintem meg fogunk birkózni a feladattal. Hasonlóan nagy csata lesz, mint az eddigiek. 

Az a lehetőség, hogy esetleg megnyugtató távolságra kerülhetünk  a kieső helytől, terhet tesz a játékosokra, vagy inkább feltüzeli őket ?

– Remélem inkább feltüzeli őket, nagyon motiváltak, jó erőben vannak, mindenképpen győzelemre fogunk törni, amit úgy szerezhetünk meg, ha taktikusan játszunk. A legutóbbi pécsi mérkőzés is simábban hozható lett volna, ha jobban koncentrálunk. Most ott lesz a fejünk, szívünk, jönnek velünk a szurkolóink, szerintem meg lesz a győzelem…

-pézsé-

pfb logo

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here