Szlovák válogatott bal átlövővel erősített a Ceglédi KK SE kézilabda csapata. Jakub Mikita bal átlövő posztra érkezett. A CKK SE tudósítása: 

A felnőtt csapatunk régóta szeretett volna erősíteni ezen a poszton is, így nagy öröm számunkra, hogy egy ilyen kaliberű játékost sikerült leigazolnunk. Jakub Mikita neve nem ismeretlen a hazai szurkolók körében, ugyanis a 197 cm magas Kassai származású játékos korábban játszott a Plerben és a Csurgóban, ahonnan Franciaországba, az első osztályú Cesson csapatába igazolt. A Pler felnőtt csapatában 129 mérkőzés alatt 295, míg a Csurgó színeiben 81 találkozón 147 gólt szerzett. 

,,Kubó”, -ahogy a társai becézik- mesélt pár szót magáról.

Hogyan ismerkedtél meg a kézilabdával?
– A kézilabdázással hamar, már gyerekkoromban ismerkedtem meg, ugyanis a szüleim is kézilabdáztak. Az ők nyomdokaiba lépve, én is elkezdtem űzni ezt a sportágat a szülővárosomban, Kassán.

Hogy alakult később a pályafutásod?
– Szerencsésnek mondhatom magam, mert sikerült fiatalon Magyarországra kerülnöm a Pler csapatában, ahol 6 szezont töltöttem. 16 évesen pedig már bemutatkozhattam a Pler első osztályú felnőtt csapatában is. Örömmel tekintek vissza erre a hat szezonra. Utána Csurgóra igazoltam, ahol két szezont voltam. Ez a két idény nagyon hasznos volt a számomra. Csurgóról kerültem el a francia első osztályba, a Cessonba, viszont sajnos itt nem tudtam sokáig játszani, mivel egy egy komoly sérülést szenvedtem.

Közben bekerültél a szlovák válogatottba is. 
-Igen, mindig büszkeséggel tölt el, amikor a címeres mezt viselhetem. 

Igaz, nem vagy itt nálunk régóta, de attól feltenném ezt a kérdést: Hogy érzed magad eddig Cegléden?
– Nagyon jól. Sok játékossal ismertük már egymást, hisz sokat játszottunk egymás ellen. A csapat úgy érzem, hogy egyből befogadott, mindenki segítőkész, ami segített a beilleszkedésben. 

Mit vársz a szezon második felétől?
– Nehéz erre a kérdésre válaszolni, mert még nem játszottunk közösen tétmérkőzésen. A biztos bennmaradást szerintem el tudjuk érni és szeretném ebből teljes mértékben kivenni a részemet és a csapat hasznára akarok válni. Amikor még ellenfélként játszottam Cegléden, mindig lenyűgözött, hogy a szurkolók milyen hangulatot csinálnak. Szeretném őket boldoggá tenni a játékommal, játékunkkal.

Sok sikert kívánunk a bajnoksághoz és isten hozott Cegléden!
-Köszönöm szépen, HAJRÁ CEGLÉD!

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here