A férfi kézilabda NB I mellett az idén új verseny sorozatot indított a Magyar Kézilabda Szövetség. A Liga Kupában azok a csapatok indulnak, akik nem szerepelnek egyik nemzetközi sorozatban sem, de nevezhettek csapatok az NB I/B-ből is. A Cegléd az „A” csoportban (Cegléd, Mezőkövesd, Orosháza Linamar, PLER Budapest, Vác) oda-visszavágós, körmérkőzéses rendszerben játssza  meccseit, majd az első két helyezett jut az elődöntőbe. Az elődöntőben és a döntőben oda-visszavágó alapon, kuparendszerben mérkőznek a résztvevők. A Ceglédi KK SE első Liga Kupa mérkőzését itthon játssza, 5-én szombaton 18:15-kor a Mezőkövesdet fogadja a Gál József Sportcsarnokban. Varga Péter pályaedzőtől kérdeztük, mennyire veszik komolyan a csapatok ezt a sorozatot és mire számíthatnak a nézők a szombati derbin: 
 
– Ez a sorozat a bajnokság lebonyolítása miatt van, mert nincs rájátszás és így próbálják a meccs számot növelni. Valószínűleg sok csapat megpróbálja tehermentesíteni a húzó játékosait, de a komoly díjazás miatt az eredmény sem mellékes, mert a négy közé jutó csapatok pénz díjazásban részesülnek. Mi nem készültünk külön erre a meccsre, viszont a válogatott hét miatt a héten mindennap keményen edzettünk. A Füredi második félidőben elkövetett védekezési hibákat javítgatjuk és tudatosabbá próbáljuk tenni a támadásainkat. Szombaton több fiatal fog bekerülni a csapatba sérülés, tapasztalat szerzés és válogatott játékosaink hiányzása miatt. Most az eredmény másodlagos, de természetesen nyerni szeretnénk itthon és tovább készülni a jövő heti Tatabánya elleni meccsre.
 
A Liga Kupa mérkőzésre a bérletek ugyanúgy érvényesek, mint a bajnoki találkozókon és a belépő árak sem változnak.
-pézsé-
 varga-peter

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .