Két új játékossal kezdi meg a 2016/17-es bajnoki szezon második felét a Ceglédi Kézilabda Klub SE.

A SEHA Ligában és az EHF Kupában is már egyaránt bizonyító, cetinjei születésű jobbszélső, Mirko Radovic (26) több, mint 6 éve tagja a montenegrói válogatottnak. A több nyelven is kiválóan beszélő sportoló Franciaországból igazolt Ceglédre.

A 197 centis 23 éves balátlövő Milan Sajin Szerbiában nevelkedett, majd Katarba tette át a székhelyét, ahol több bajnoki címet szerzett és gólkirály, illetve az év játékosa is lett az ottani bajnokságban. Milan már a katari válogatott bő keretébe is beverekedte magát, őt a Metalurug Szkopje csapatától szerződtette a Cegléd.

 „Amint az már köztudott volt, Lepsényi Sándor több játéklehetőség reményében közös megegyezéssel szerződést bontott a klubbal, így helyére igazolnunk „kellett” egy balátlövőt és a csapat jobb szélső pozíciójával sem volt maradéktalanul megelégedve Nagy Károly mester, így erre a posztra is kerestünk már egy ideje játékost. Karcsinak az volt a kérése, hogy olyan játékost szerződtessünk, aki kettes pozícióban is megállja a helyét védekezésben, ezzel tehermentesíteni tudja jobbátlövőnket Ivan Perisicet és így „megúszunk” egy cserét is támadás-védekezésben, ami a modern, gyors kézilabdában mindenféleképp előnyt jelent.

Milan a mellett, hogy fiatal kora ellenére elég komoly lövőerővel rendelkezik, rendkívül kombinatív támadásban és hármas védő pozícióban is számíthatunk rá védekezésben.

Ezzel a két igazolással úgy vélem stabilan a középmezőnyben tudunk végezni a szezon végén és bízom benne, hogy a közeljövőben akár a „nagyobb” csapatoktól is lophatunk el egy-egy pontot a két új játékos hathatós segítségével.” – nyilatkozta Borsos Gergő szakosztály vezető.

-cegledhandball.hu-

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here