Szombaton Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok adott otthont a diák II-es korosztály szabadfogású országos diákolimpia döntőjének. Az év utolsó egyéni versenyére, a bejutottak közül 181-en mérlegeltek be. A Ceglédi VSE fiataljai 8 fővel képviseltették magukat. A ceglédiek végül egy bajnoki cím mellett három bronzérmet és egy ötödik helyezést is megszereztek. A bajnoki címet a 46 kg-ban szőnyegre lépő Ungvári Tibor hódította el, aki mind a négy ellenfelét még az első menetben két vállra fektetve magabiztosan szerezte meg a súlycsoportja első helyét. 

Eredmények

26 kg  5.  Máté Miklós

38 kg  3.  Budai Ferenc

46 kg  1.  Ungvári Tibor           3.  Manczák Martin

9 kg  3.  Krenyóczi Martin

Vasárnap két helyszínen is szőnyegre létek a ceglédi birkózók. Kaposváron a lányok a diák csapatbajnokságon, Budapesten pedig a fiúk a kötöttfogású utánpótlás csapatbajnokságon mérték össze az erejüket.A lányoknál 15 csapat nevezett, akiket négy csoportba osztottak. A cegléd a Kiskunfélegyháza és Báránd csapatával került egy csoportba. Az első mérkőzésen a Kiskunfélegyházától vereséget szenvedtek, majd a Báránd csapatát legyőzték. Így csoport másodikként zárta a versenyt a Cegléd. A folytatásban a négy csoportgyőztes mérkőzött az 1-4. helyezésekig, a többi csapatot pedig az addig elért eredmények alapján rangsorolták. Ezek alapján a Cegléd végül a 11. helyen végzett.

A csapat tagjai: Lázók Kasszandra, Oláh Tifani, Lázók Evangelina, Józsa Nikoletta, Józsa Kinga, Lázók Xenodiké és Bilecz Vivien.

A fiúk Budapesten a Honvéd rendezésében küzdöttek meg a csapatbajnoki helyezésekért. A 13 csapat küzdelmei az egyéni versenyek lebonyolítási szabályai szerint, négyes vigaszággal került megrendezésre. A sorsolást követően a Cegléd a Niké csapatával küzdött a nyolc közé kerülésért, ahol a Cegléd győzött. A negyed döntőben a Dorog csapata következett ahol a Cegléd vereséget szenvedett, így a vigaszágon folytathatta. A vigaszág első fordulójában a Cegléd a KASI csapatát legyőzte. Majd a folytatásban a Tatabánya csapatát is felül múlta a Cegléd. Ezt követően az Esztergom elleni mérkőzés tétje az volt, hogy a győztes csapat a bronzéremért a vesztes pedig az ötödik helyért folytathatta. Sajnos ezen a találkozón az Esztergom bizonyult jobbnak, így a Cegléd az ötödik helyért lépett szőnyegre a folytatásban a Diósgyőr csapata ellen. Ez a mérkőzés már a hatodik volt a Ceglédnek, míg a DBC csapatának a sorsolás szeszélye alapján eggyel kevesebb. Itt már többeknél látszódott a fáradság, de ennek ellenére szoros csatát vívott a két csapat. Végül két ponttal 22-20-ra a DBC csapata nyert és így a Cegléd a 6. helyen zárta a bajnokságot.

A csapatbajnokság végeredménye:

1.  ESMTK

2.  Dorog

3.  Honvéd

4.  Esztergom

5.  Diósgyőr

6.  CVSE
A csapat tagjai: Török Olivér, Katona Zoltán, Barta Milán, Tóth Levente, Kodi Krisztián, Papp Lajos, Fekete Attila, Szivák József, Medgyes Mátyás és Vukovic Mario

-Pap Ferenc-

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .