Hazaérkezett az Ifjúsági Világbajnokság Ezüst Érmes Magyar vízilabda  válogatott.  Jansik Szilárd nyilatkozata :

Szilárd, szívből gratulálok az eredményhez! Mint csapatkapitány, kérlek értékeld a tornát, milyen volt a csapat, fegyelmezettek voltak-e a fiúk?

– Nagyon köszönjük a gratulációt. Elsősorban gratulálni szeretnék az egész csapatnak, az edzői stábnak az összes embernek, aki segített nekünk és nem utolsó sorban a szurkolóknak nélkülük biztos nem sikerült volna. Nagyon jó világversenyen vagyunk túl, még senki nem mondhatja a csapatból, hogy ennél jobb eredménye lenne. Az utóbbi öt évben nem is volt világbajnoki második hely, nem is emlékszem, mikor volt utoljára. Lehetett volna fényesebb is, ez sajnos most nem sikerült, de nyáron itt lesz a lehetőség és meg fogunk mindent tenni.

 Lelkileg kiheverted már, mennyire maradt benned az a döntő meccs?

– Sajnos az bennem maradt, főleg, hogy amikor ma indultunk haza Perthből Dohába és meglátta az összes játékosunk, hogy éppen pakolja a csomagját az izraeli játékvezető, aki… nem mondhatnám, hogy nekünk fújt… Akkor hirtelen mindenki ideges lett, hogy megint itt van ez az ember.

Nem kért bocsánatot?

– Semmit. Még állítólag az egyik játékosunknak a szemébe is mosolygott, közelről. Ezt én nem láttam, csak hallottam. Erre inkább nem is mondok semmit.

Én meg azt mondom, hogy ez is egy iskola, nektek ilyen dolgokat is le kell majd küzdeni, amikor felnőttek lesztek…

– Igen.

Hogyan tovább, mire viheti ez a csapat együtt?

– Úgy gondolom, hogy nagyon sokra viheti. Nagyon sok játékos ott lesz vélhetően a 93-as keretben is. Remélem, minél többen benne leszünk a szombathelyi vb-keretben is. Nagyon sokan itt lesznek abból a csapatból is.

 Szilárd, gratulálok és jó pihenést kívánok. Találkozunk a medencénél.

– Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here