Évértékelő sorozatunk tizedik részében a Ceglédi VSE vízilabda szakosztály eredményeit Zám Attila osztja meg olvasóinkkal:

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület vízilabda szakosztály remekül zárta a 216-os évet. A legkisebb csapatunk a számára kiírt LSU-10 baby bajnokságban  három győzelemmel és két elvesztett mérkőzéssel csoport második helyen végzett az őszi alapszakaszban. A gyerekek július 3. óta heti öt edzéssel készülnek a vízilabdás pályafutásukra. Az elmúlt időszakban az edzéseken elsősorban úszásban a gyorsasági állóképesség, dinamika fejlesztésén volt a fő hangsúly illetve labdás edzéseken az egyéni, páros és hármas passzolási gyakorlatok és egyéni és páros kapura lövési gyakorlatokat sulykoltuk valamint heti egy két alkalommal kétkapus edzőmeccseket játszottunk egymás között vagy a 2005-ös és néhány vendégcsapattal. Összességében elmondhatom, hogy stabil 25 feletti létszámmal kevés edzéskihagyással nagyon hatékony munkát végeztünk az őszi idényben.

A szakosztályunk 2005-ös csapata a Kőnigh György Gyerek 2005 bajnokságban teljesítenek nagyon szép eredménnyel, veretlenül végzettek az alapszakaszban, így ők a legjobb 8 között várhatják a rájátszás szakaszát. A bajnoki szezon közben november 4-6 között Szolnokon megrendezték az Agócs Gyula Gyerek 2005-ös Vízilabda Tornát hat csapat részvételével. Innen ezüstéremmel érkeztünk haza és a torna gólkirálya címet is a mi csapatunk játékosa kapta. Már elkezdődött a téli alapozás, a csapat készül a rájátszás szakaszára, ahol nagyon nehéz meccsek várnak a tavaszi rájátszásban.

A 2004-es csapatunk a Rusorán Péter Gyerek 2003-as bajnokságban szerepelnek és csoportjukban, a 3. helyen zártak így a 7-12 helyért játszanak tavasszal. Az országos fiú utánpótlás gyermek csapatunk az őszi szezont az elvártnak megfelelően kezdték sokáig vezették a keleti csoportot, de az év utolsó hónapjában elszenvedett vereségek miatt visszacsúsztak a harmadik helyre. A csapatnak a téli alapozás követően a dobogós hely a cél.

Serdülő csapatunk az országos bajnokság keleti csoportjában a bajnokság félidejében a középmezőnybe. A csapatból az elmúlt szezont követően több meghatározó játékos is távozott. A téli alapozást követően mindenképp a jobb helyezés elérése a cél.

Ifjúsági csapatunk szereplése nem úgy alakult, ahogyan azt a terveztük, de mivel négy első éves ifi játékosból áll a csapat és a többiek a serdülő csapatból játszanak fel így a játékosok becsülettel küzdöttek a meccsen, hajtottak edzésen, de sajnos a kevés csere lehetőség miatt a mérkőzések második felére elfáradtak. Reméljük a következő évben amikor másodévesek lesznek a fiúk,az eredmények is jobbak lesznek.

A felnőtt csapat szempontjából remekül sikerült a 2016-os év. Az interneten fellelhető utolsó 8 év eredményeivel összevetve, 12 meccs után 23 pontot soha nem szerezett a felnőtt csapa, így a  4. helyen várják a tavaszi szezont. A cél a tavalyi alsóház (17. helyezés) után a 9 – 15 hely volt, de most lehetőség van a felsőházra is és ott tovább folytatni a jó szereplést. A siker nyitja a fegyelmezett játék, oda adó edzés és a jó csapat szellem volt, reméljük ezek a pozitívumok megmaradnak. A csapatban nyolc ceglédi, illetve ceglédi származású játékos van, ami szintén nagyon fontos szempont a szakosztály hosszú távú terveiben. Ezúton köszönjük mindazok segítségét, akik részt vettek céljaink elérésében: edzők, támogatók és nem utolsósorban a szülőknek, akik nélkül mindez nem valósulhatott volna meg.

-pézsé-

CVSE vizil

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here