Decemberben jelentettétek be, hogy több mint 700 millió forinthoz juthat a CVSE. Sikerült-e feltölteni a TAO pályázaton létesítmény fejlesztésre elnyert keretet ? A kérdést Horváth Józsefnek a CVSE Elnökének tettük fel.

– Nem teljesen. Lehetőségünk volna 465 millió forint összeszedésére az uszoda kapcsán, amelyből mintegy 320 millió forint jött össze.  Köszönet mindenkinek, aki ezért dolgozott és azoknak is, akik minket tartottak arra érdemesnek, hogy a pénzeket ide irányítsák. Ez a 320 millió forint egy óriási nagy bravúr és legszebb reményeink vannak arra, hogy tavasszal összejöjjön a hiányzó 130-140 millió forint is. A mostani meglévő összeg már elégséges arra, hogy a pályáztatást és a munkálatokat elkezdjük, ha lesz  eredmény  hirdetés. A saját becslésem szerint leghamarabb április második felében, de legkésőbb májusban elkezdhető a beruházás. A 320 millió forint bőven elég arra, hogy elinduljunk, de hogy teljesen elkészüljön, arra messze nem. Az elnyert 465 millió forint mellé még szükséges 190 millió forint önrész, melyet az Önkormányzattól és vállalkozóktól szeretnénk összeszedni. Ennek a projektnek az első üteme 650 millió forintba kerül.

Tehát tavasszal már nem fog kinyitni a „benti” strand ?

– Igen a 320 millió forint a nagyobb része annak az összegnek, melyet összeszedhetünk, tehát el fog kezdődni a felújítás és nagyon szeretnénk év végéig befejezni az első ütemet, ami arról szól, hogy az uszodát már lehet használni.

Mennyire befolyásolják a nyári nyitvatartást a munkálatok ?

– Teljesen egészében, mert a strand nem fog kinyitni. Most az egyszer mindannyian örülhetünk, hogy a strand be lesz zárva, mert ez azt jelenti, hogy elkezdtük a felújítást.

Ez a TAO pályázat uszoda része. Hol tart a labdarúgás létesítményeire elnyert összeg gyűjtése ?

– A focinál egy kicsit rosszabbul állunk. Egy nagy és egy kis műfüves pálya megépítésére nyertünk pénzt, illetve egy center pálya felújítására. Ezeknek a pénzeknek sajnos csak a fele van meg. Igazából még 120 millió forint hiányzik a beruházáshoz. Bevallom férfiasan kicsit aggályosabbnak látom ennek a pótlását, mint az uszodánál, mert az uszoda egy érzelmi kérdés a városban, arra jobban megmozdulnak, ráadásul olyan patrónusa van az uszodának, mint Dr Beck György, aki  az országos ismeretségét bemozdítja és hozza. A labdarúgó létesítmények megvalósítása elengedhetetlen, mert rengeteg gyerekünk van, akik télen csak teremben tudnak edzeni. Ehhez még egy „kis” pénzt gyűjtenünk kell, de azért már 110 millió forintot ide is össze tudtunk szedni…

medence viz

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here