Cegléden játszotta utolsó olimpiai felkészülési mérkőzését a magyar női vízilabda-válogatott. A Czigány Dórával felálló Európa-bajnok csapat döntetlent játszott az Ausztrál válogatottal a teltházas találkozón. A Nemzeti Sport tudósítása:

A ceglédi összecsapás egy gyorsan értékesített ausztrál emberelőnnyel kezdődött, de hamar jött a válasz Antal Dóra révén, aki egy beúszást követően akcióból volt eredményes. Ezt követően mindkét oldalon sok volt támadásban a hiba – a mieink kettős emberelőnyben sem találtak a kapuba –, de a védekezésre nem lehetett panasz. A gólcsendet az ausztrálok törték meg, majd a túloldalon Keszthelyi Rita a kapufáról a vendégek kapusának könyökét is „kihasználva” szerzett gólt. Az első játékrész végén mégis az ausztrálokhoz került az előnyt, harmadszor is fórból voltak eredményesek.

A második negyed ausztrál bombagóllal indult, de a következő támadásban Bujka Barbara lerázta magáról emberét és újra egyre csökkentette a különbséget. Nem sokkal később egyenlített a magyar csapat, a harmadik olimpiájára készülő Takács Orsolya emelkedett ki, és pöckölt a hálóba. A hosszabb pihenőre mégis Ausztrália térhetett előnnyel, hiszen két másodperccel a dudaszó előtt emberelőnyből Ashleigh Southern talált a kapuba.

A nagyszünet után Kisteleki akcióból szerzett gólt, majd szűk három perccel a negyed vége előtt újabb lövése csorgott be, így először vezettek a mieink, de a túloldalon Bronwen Knox csodálatos ejtéssel egyenlített.

A záró felvonás Glencora McGhie szintén pazar ejtésével indult, a túloldalon Takács viszont nemes egyszerűséggel „szétlőtte” a hálót. Két és fél perccel a vége előtt újabb emberelőnyt kaptak az ausztrálok, az időkérést követően azonban elmaradt a gól, Gangl Edina védett nagyot. Újabb ausztrál ziccer következett, de ezúttal Antal fantasztikus blokkja segítette ki Ganglt, a visszaúszásnál pedig kiállítottak egy ausztrált, Bíró Attila azonnal időt kért. Ennek ellenére nem sikerült ziccerig játszani a figurát, de a túloldalon az ausztrálok is hibáztak, így maradt a döntetlen.

A magyar válogatott július 30-án indul Rióba, ahol a címvédő amerikai válogatott mellett a kínaiakkal és a spanyolokkal szerepel azonos csoportban.

„Nem vagyok elégedett, mert többször a kezünkben volt a győzelem. Kicsit bosszant, hogy a végén az utolsó emberfórt egy rossz passz miatt nem tudtuk belőni. Úgy gondolom, a múlt héthez képest előrébb léptünk, ez az ausztrál csapat a világ egyik legjobbja. Vannak még hiányosságaink, de ez a két és fél hét elég lesz” – nyilatkozta az M4 Sportnak Bíró Attila.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Ausztrália 7–7 (2–3, 2–2, 2–1, 1–1)
Magyar gólszerzők: Takács 2, Kisteleki H. 2, Antal D. Keszthelyi, Bujka

A magyar női vízilabda-válogatott kerete:
Kapusok: Gangl Edina, Kasó Orsolya
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Bujka Barbara, Czigány Dóra, Csabai Dóra, Garda Krisztina, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó

-pézsé-

-fotó Koncz György-

629hunaus

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .